..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Βέροια: Δυναμική η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.


Δυναμική ήταν η κινητοποίηση, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που θα εμπεριέχει το νέο μνημόνιο κυβέρνησης, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ με τη συμμέτοχη του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ και της Ομάδας Γυναικών της ΟΓΕ στη Βέροια. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ωρολογίου με ομιλητή το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Σούλη Ανδρεόπουλο, ενώ χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ Βέροιας, Γιώργος Κουτσιούκης.

Στην ομιλία τόνισε ανάμεσα στ’ άλλα ο Σ. Ανδρεόπουλος τόνισε: ««Μας ζητάνε να διαλέξουμε ανάμεσα στην σκύλα και στη Χάρυβδη. Ανάμεσα στο μνημόνιο του Γιούνκερ και ανάμεσα στο μνημόνιο των της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Ο καυγάς δεν γίνεται για τα συμφέροντα του λαού. Για αυτό η κυβέρνηση φροντίζει να μπουκώσει το κεφάλαιο με νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές. Στον ωμό εκβιασμό των βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων, της ΕΕ, του ΔΝΤ, η απάντησή μας είναι ότι δε συμβιβαζόμαστε. Εμείς πρέπει να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα. Εμείς προτάσσουμε τις δικές μας κόκκινες γραμμές. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία κόκκινη γραμμή. Βαφτίζει το κρέας ψάρι για να καλλιεργήσει αυταπάτες. Όπως έκανε προεκλογικά έτσι κάνει και τώρα.

(...)  Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνα. Αρκετά ματώσαμε, αρκετά θυσιάσαμε για τα κέρδη των λίγων. Ήρθε η ώρα να μπουν στο επίκεντρο οι ανάγκες των εργαζομένων. Η ανάκτηση των απωλειών σηματοδοτεί την απόφασή μας να μη συμβιβαστούμε με την ανεργία. Ο δικός μας δρόμος βρίσκεται στη οργάνωση. Στη ρήξη με την ΕΕ και τον δρόμο των μονοπωλίων. Δεν γίνεται οι εργαζόμενοι να δουν άσπρη μέρα στη γραμμή της υποταγής, της μοιρολατρίας. Χωρίς σύγκρουση με τις αιτίες που γεννάνε τα προβλήματα του λαού. Τα προβλήματα μας οξύνονται γιατί τα μεγάλα συμφέροντα, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες κυριαρχούν. Αυτοί ληστεύουν τον ιδρώτα μας.

Το σημερινό συλλαλητήριο είναι απάντηση και κάλεσμα για νέους αγώνες. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Όλοι στο δρόμο. Ξεσηκωμός! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Δεν τελειώνουμε εδώ, τώρα αρχίζουμε. Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και οι εταίροι τους να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Εμείς δεν προσκυνάμε. Οργανώνουμε την μαζική λαϊκή μαχητική απάντηση. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, προετοιμαζόμαστε για μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση σε όλους τους κλάδους.»

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.

η αλλη αποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog