..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Πάνος Καμμένος: Ελάτε μαζί μας να σώσουμε την ....χώρα!!!!!!


Το προκλητικό και συνάμα επικίνδυνο επιχείρημα ότι η πρόταση της κυβέρνησης προς τους «θεσμούς» δεν είναι μνημόνιο αλλά συνιστά «απελευθέρωση της χώρας» εννοώντας απελευθέρωση των κερδών του κεφαλαίου μέσα από την κλιμάκωση των αντιλαϊκών μέτρων, επιστράτευσε ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.

Ξεκάθαρα τάχθηκε υπέρ της στήριξης της κυβερνητικής πρότασης προς τους δανειστές, τονίζοντας πως είναι η ώρα να γίνει αυτό, καλώντας το λαό να έρθει κοντά στην κυβέρνηση για μια «εθνική γραμμή» για την «σωτηρία της χώρας», εννοώντας την σωτηρία των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων. Μάλιστα ζήτησε εθνική συστράτευση και συμμετοχή του λαού σε διεκδικήσεις με αιτήματα όπως μεταξύ άλλων να δοθεί τέλος στην «λάθος συνταγή», θέλοντας έτσι να παραπλανήσει ότι αυτή η βαθιά ταξική αντιλαική πολιτική είναι λάθος συνταγή και όχι η κορωνίδα των βάρβαρων απαιτήσεων της ΕΕ, του κεφαλαίου και των εκάστοτε κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής.

Τέλος και ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας και απευθυνόμενος στο ΚΚΕ έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει το «μαύρο - άσπρο» λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα δημιουργίας βάσης του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο αλλά ...μεταφορά αεροπορικών δραστηριοτήτων από την βάση της Σούδας. Οτι δηλαδή, οι Αμερικανοί θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη Σούδα, την οποία θεωρούν πρώτης προτεραιότητας στους σχεδιασμούς τους. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η αεροπορική βάση της Καρπάθου θα καλύπτει και το Καστελόριζο, υπονοώντας ότι οι Αμερικανοί θα προστατεύουν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο... Οπως κάνουν δηλαδή σήμερα απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο και την κατοχή στην Κύπρο.

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog