..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Σταύρος Θεοδωράκης: κ. Τσίπρα ξεκαθάρισε την θέση σου!!!!!!


Για χάσιμο πολύτιμου χρόνου κατηγόρησε την κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι έπρεπε να είχε «κλείσει» τη συμφωνία μέσα στο Μάρτη θέτοντας από τότε το ζήτημα των χαμηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Χάσατε κάποιους μήνες που δεν κάνατε τίποτα» είπε και ότι η κυβέρνηση κατέφυγε «στη δημαγωγία, το λαϊκισμό και τους κομματικούς διορισμούς». Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι θα ήταν καλύτερη η κατάσταση αν εισακούγονταν οι προτάσεις του Ποταμιού για «άμεσες αποκρατικοποιήσεις» και «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή αναδιαρθρώσεις και άνοιγμα πεδίων για την ενίσχυση των κερδών του κεφαλαίου. Ενδεικτικό είναι επίσης ότι από ολόκληρη την αντιλαϊκή πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, το μόνο που σχολίασε ήταν ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα για την «προώθηση των εξαγωγών».

Είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει σχέδιο και όραμα της χώρας μέσα στην ευρωζώνη, διότι βασικοί υπουργού είναι αντιευρωπαϊστές». Κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ξεκαθαρίσει τη θέση του» και «να τραβήξει διαχωριστική» με την «εσωτερική αντιπολίτευση, το μέτωπο που είναι σε κόντρα με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας (...) που αμφισβητεί το σύνολο του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας», την «καταστροφική τρόικα της χρεοκοπίας, της δραχμής, τους υπονομευτές της διαπραγμάτευσης».

Τέλος, επανέφερε την πρόταση για εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης και έκανε σαφές ότι «το Ποτάμι θα είναι παρόν στη τελευταία εθνική προσπάθεια για να επιτευχθεί συμφωνία» και ότι «θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή πρόταση που θα έχει την υπογραφή κυβέρνησης και εταίρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog