..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Θεανώ Φωτίου: Από τις 90.000 αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου μόνο 1073 άτομα θα το πάρουν!!!


Στοιχεία σχετικά με το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, στη Βουλή. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ' όσα είπε, έχει το εξής:
 Για την επιδότηση ενοικίου με το ποσό των 70 έως 220 ευρώ, έκαναν αίτηση 90.000 άτομα, δείχνοντας το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος. Ωστόσο, από αυτές τις περιπτώσεις, η κυβέρνηση λέει ότι θα δώσει το επίδομα μόνο στο 1/3, δηλαδή σε περίπου 30.000 κι αυτό όχι άμεσα. 

Οι μόνοι που προβλέπεται άμεσα να πάρουν το επίδομα, είναι 1.073 άτομα, από τα οποία τα 500 βρίσκονται στην Αττική! Σημειώνουμε εδώ ότι σύμφωνα με στοιχεία για τη φτώχεια που παρουσίασε η ίδια, στο Λεκανοπέδιο διαβιούν συνολικά 17.720 άστεγοι. 

Συμπέρασμα: Οι νόμοι της κυβέρνησης αφορούν έτσι κι αλλιώς τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας. Οπως, όμως, εξελίσσονται τα πράγματα, από τους «ακραία φτωχούς», πρόνοια θα υπάρξει τελικά για τους «πολύ ακραία φτωχούς», οι οποίοι κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τα (ελάχιστα) κονδύλια που έχει να διαθέσει η κυβέρνηση. Δηλαδή, κοροϊδία και των γονέων για τα λαϊκά στρώματα που κυριολεκτικά υποφέρουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog