..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Κώστας Πελετίδης: «Δε θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας»


«Δε θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας». 
Αυτό απάντησε, με επιστολή του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στην προχτεσινή έγγραφη απαίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, να εφαρμοστεί από τους δήμους και τις περιφέρειες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων τους στην ΤτΕ.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση προχώρησε στην ΠΝΠ (η οποία αργότερα κυρώθηκε στη Βουλή) απαιτώντας από τους δήμους και τις περιφέρειες να μεταφέρουν τα ταμειακά τους αποθέματα σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας ώστε να χρησιμοποιηθούν, αν χρειαστεί, για την έκδοση repos. Μάλιστα, κατά καιρούς, η κυβέρνηση ζητούσε σε όλους τους τόνους τα χρήματα λόγω της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης της χώρας.

Ο δήμαρχος Πατρέων, στην επιστολή του, αναφέρει τα εξής:
«Επανέρχεστε για την υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα υποχρεώσει το δήμο μας να υπολειτουργεί, να μην ικανοποιεί τις ανάγκες των συμπολιτών μας, να θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ηδη η εφαρμοζόμενη πολιτική σας, να δίνετε τα χρήματα του ελληνικού λαού στους δανειστές (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), τοκογλύφους όπως τους λέγατε, δίνει τα αρνητικά αποτελέσματά της στην πόλη μας.

Ετσι, για παράδειγμα, ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να εκταμιευθεί το ποσό των 200.000 ευρώ και να συνεχιστεί η ανακατασκευή του 16ου Δημοτικού Σχολείου μας, τα χρήματα μπλοκαρίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, με συνέπεια να κινδυνεύουν να μείνουν "άστεγοι" οι μαθητές μας και ικανοποιημένοι οι δανειστές που είστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις σας.

Δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον πατραϊκό λαό, που δεν δανείστηκε, που δεν κάνει έκλυτο βίο, αλλά αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια του και να έχει για τα παιδιά του στοιχειώδεις υπηρεσίες και στοιχειώδη λειτουργία της πόλης του. Αυτό θέλει το Δημοτικό μας Συμβούλιο, αυτό θέλει και ο πατραϊκός λαός.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει πρωτοβουλία και κοινή παρέμβαση των δημάρχων που στηρίζονται από το ΚΚΕ, ενάντια στην ΠΝΠ της κυβέρνησης, που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων τους και φέρνει συνολικά δήμους και δημότες προ τετελεσμένων γεγονότων, η οποία θα κατατεθεί και στην ΚΕΔΕ.
Καλούμε όλους τους δημάρχους να μην υποταχθούν στις επιλογές της κυβέρνησης».
"Ρ"13062015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog