..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

 Βουλή: Αρνήθηκε να καταδικάσει η Ζ. Κωνσταντοπούλου την απειλή του ναζιστή Λαγού στη Λιάνα Κανέλλη


Ενα ακόμα επεισόδιο, που επιβεβαιώνει τον αντικομμουνιστικό χαρακτήρα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, καταγράφηκε την Πέμπτη στη Βουλή, με την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Λαγού εναντίον της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Την ίδια ώρα, με τη στάση της σε σχέση με την εν λόγω τραμπούκικη συμπεριφορά, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδωσε στην πράξη συνέχεια στην προσπάθεια που κάνει η συγκυβέρνηση για κάλυψη και εξωραϊσμό του ναζιστικού μορφώματος.Απειλητικά προς τη Λιάνα Κανέλλη κινήθηκε στους διαδρόμους της Βουλής ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Γιάννης Λαγός, ενοχλημένος επειδή η βουλευτής του ΚΚΕ είναι μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, η Λιάνα Κανέλλη, αφού τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος βγήκε από την αίθουσα. Αμέσως την ακολούθησε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γ. Λαγός, ο οποίος, στον διάδρομο πια, κινήθηκε απειλητικά εναντίον της, λέγοντάς της ταυτόχρονα «σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, να δεις πώς θα φύγεις».

«Με απειλείς;», τον ρώτησε η Λιάνα Κανέλλη. «Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», συνέχισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. «Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Λιάνα Κανέλλη.

Βλέποντας το περιστατικό έσπευσαν στο πλευρό της Λ. Κανέλλη, εμποδίζοντας τον Γ. Λαγό να της επιτεθεί, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός και Χρήστος Σμίας και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης.

Η Λιάνα Κανέλλη επέστρεψε στην αίθουσα της Επιτροπής καταγγέλλοντας το γεγονός. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Β. Κατριβάνου, ενημέρωσε για το περιστατικό τη διάσκεψη των Προέδρων που ήταν σε εξέλιξη. Επιτόπου από τους βουλευτές του ΚΚΕ που συμμετέχουν σε αυτή, τέθηκε το αίτημα να συζητηθεί το θέμα και να πάρει η διάσκεψη των Προέδρων θέση.

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα ούτε καν να το καταδικάσει και παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής. 

Εκείνη τη στιγμή αντέδρασαν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και ακολούθησαν καυτοί διάλογοι.

Κουτσούκος: Εσείς δεν θα το καταδικάσετε; Δεν θα πάρετε θέση;

Κωνσταντοπούλου: Πήρα θέση

Κουτσούκος: Ποια θέση πήρατε; Τι κάνετε τώρα, καλύπτετε τη Χρυσή Αυγή;

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Να γίνει ψηφοφορία (υπενθύμισε την υπόθεση Στύλιου, την οποία είχε καταδικάσει ο Μεϊμαράκης)

Κωνσταντοπούλου: Η Διάσκεψη των Προέδρων δεν είναι δικαστήριο. Αν θέλει να κάνει μήνυση η Κανέλλη, δεν είναι κανένας από τους πρωταγωνιστές εδώ

Καραθανασόπουλος: Αυτά που κάνεις είναι απαράδεκτα. Πρέπει να κάνουμε ψηφοφορία για πολιτική καταδίκη 

Κωνσταντοπούλου: Η συμπεριφορά σας είναι αντικοινοβουλευτική

Καραθανασόπουλος: Αν θέλεις τιμώρησέ με (αποχώρησε από τη Διάσκεψη)

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού επέμειναν να γίνει ψηφοφορία, στην οποία τα εν λόγω κόμματα ψήφισαν υπέρ της πολιτικής καταδίκης, ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν κατά.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ.

Καταγγέλλει επίσης τη στάση της προέδρου της Βουλής, η οποία με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η διάσκεψη των προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, "παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής".

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διάσκεψη των προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό». 

Παραλίγο να ζητήσουν και τα ρέστα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, προσπάθησε στη συνέχεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι το κόμμα του καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η Λ. Κανέλλη από τον χρυσαυγίτη βουλευτή και ότι θα διερευνηθεί το περιστατικό στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η δε πρόεδρος της Βουλής, στη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις ξεπέρασε τα όρια της πρόκλησης απέναντι στη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, κάνοντας λόγο για σπέκουλα!

Η Δ. Μανωλάκου από την πλευρά της τόνισε ότι «σας πονάει ότι το ΚΚΕ σας αποκαλύπτει», καταγγέλλοντας ότι «η Πρόεδρος της Βουλής εξωραΐζει την Χρυσή Αυγή», προσθέτοντας μάλιστα ότι «πάει πολύ να συμμετέχει, σε αυτή την Επιτροπή» η Χρυσή Αυγή, οι απόγονοι του Χίτλερ

Κατήγγειλε ακόμα ότι σκόπιμα δεν γίνεται δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ να προσέλθουν στην Επιτροπή οι αρμόδιοι υπουργοί για να πουν συγκεκριμένα τι ενέργειες θα αναλάβουν για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.Τα άλλα κόμματα

Για «χυδαία, άνανδρη και ανάρμοστη» επίθεση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, και πρόσθεσε ότι «είναι απορίας άξιο που το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δε θέλησε να καταδικάσει η διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή».

«Το λυπηρό και περισσότερο ανησυχητικό γεγονός το οποίο και καταγγέλλουμε είναι η προσπάθεια που κατέβαλε η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων να μην πάρει θέση τόσο η ίδια όσο και η Διάσκεψη και να μην καταδικάσουν την ωμή επίθεση του υπόδικου Χρυσαυγίτη Βουλευτή, παραπέμποντας το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog