..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ο Νίκος Φίλης και οι δημιουργικές του....ασάφειες!!!!!!!


Ρωτήθηκε στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης ο Ν. Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος που πρόσφατα διακήρυσσε πως διάγουμε περίοδο «ήπιας λιτότητας», τι θα γίνει με τις συντάξεις.
Και απάντησε: «Αυτές που υπάρχουν σήμερα δε θα τις πειράξουμε». 

Ξαναρωτήθηκε: Αυτές που υπάρχουν δε θα πειράξετε ή σήμερα δε θα τις πειράξετε; 

Απάντησε και πάλι με την ίδια φράση, αποφεύγοντας να κάνει καθαρή τη σημαντική διαφορά που κάνει ένα «κόμμα» στη συγκεκριμένη φράση: «Αυτές που υπάρχουν σήμερα, δε θα τις πειράξουμε», σημαίνει πως όποιος πρόλαβε στη σύνταξη βγήκε. 

«Αυτές που υπάρχουν, σήμερα δε θα τις πειράξουμε», σημαίνει πως αύριο θα τις πειράξουν. 
Δεν είναι θέμα λογοπαίγνιου. 
Ετσι και αλλιώς, σε κάθε περίπτωση χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι. 

Αλλά με κάτι τέτοιες «δημιουργικές ασάφειες» η κυβέρνηση κάνει παιχνίδι ανάλογα με το ακροατήριο. Αλλους τους εφησυχάζει ότι δε θα πάθουν τίποτα, σε άλλους δηλώνει πως δεν τους αφορά το μέτρο και στ' αφεντικά κάνει καθαρό πως, σε κάθε περίπτωση, το ασφαλιστικό είναι ανοιχτό για νέες ανατροπές.

1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog