..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Αθλιότητα Λαφαζάνη!!!

             "Περήφανη" υπόκλιση στο Μονοπώλιο της Gazprom.

Με άρθρο του για την συμπλήρωση 10 χρόνων απ' το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, ο Π. Λαφαζάνης «ασελγεί» στην ιστορία. Στην ιστορία του Χαρίλαου, στην ιστορία του ΚΚΕ. Χωρίς ίχνος τσίπας, ο υπουργός της συγκυβέρνησης και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, απ' αυτούς που το 1990-91 επιχείρησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ, έγραψε άρθρο για τον Χαρίλαο που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο "Χ. Φλωράκης: Πολέμαρχος, Αντάρτης, Αρχικαπετάνιος". 

Τι γράφει όμως το οπορτουνοειδές της «Αριστερής Πλατφόρμας» στο κείμενο του; Ιδού ορισμένα αποσπάσματα και ο σχολιασμός μας (με κίτρινο):

Ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν ήταν ένας από τους πολλούς κομμουνιστές ηγέτες της χώρας μας. Ξεχώριζε. Ήταν αυτός που κράτησε όρθιο και μεγάλο το ΚΚΕ στη μεταπολίτευση.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης δεν ήταν οπορτουνιστής. Δεν ήταν ψευτοκομμουνιστής και μεταλλαγμένος σοσιαλδημοκράτης όπως όλοι αυτοί που πέρασαν στον Συνασπισμό, στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα είναι στην συγκυβέρνηση με τον Π.Καμμένο υπογράφοντας Μνημόνια και συμφωνίες για ΝΑΤΟϊκές βάσεις. Ο Φλωράκης πράγματι κράτησε όρθιο και μεγάλο το ΚΚΕ στη μεταπολίτευση. Σε αντίθεση με τους Κύρκους, τους Κωνσταντόπουλους, τους Ανδρουλάκηδες, τους Λαφαζάνηδες, τις Δαμανάκηδες που επιχείρησαν τη διάλυση του. Σε αντίθεση με όλον αυτό τον εσμό των θλιβερών καιροσκόπων, ψευτοαριστερών, ο Φλωράκης ήταν πραγματικός αγωνιστής. Ας μην στρουθοκαμηλίζει ο Λαφαζάνης.

Χαρίλαε, ψηλά στο λόφο του Αη Λια, στο Παλιοζογλώπι, που αναπαύεσαι, έχεις διαλέξει καλή θέα για να αγναντεύεις και να περιμένεις να δεις τη λεύτερη , ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Ελλάδα που οραματίστηκες μέσα από τα βάθη της καρδιάς σου. Ίσως να μην περιμένεις για πολύ !

Ο Χαρίλαος οραματίστηκε και λεύτερη και ανεξάρτητη και σοσιαλιστική Ελλάδα. Σίγουρα πάντως όχι την Ελλάδα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που θέλει και στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην οποία μετέχει ο Π.Λαφαζάνης. Υποκρίνεται φριχτά ο Λαφαζάνης όταν αναφέρεται σε «ανεξαρτησία» και «σοσιαλισμό», αυτός που σήμερα υμνεί την υγιή επιχειρηματικότητα (στο συνέδριο του Economist), που πουλάει φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες ως δήθεν εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Καλό θα είναι ο Λαφαζάνης και οι κάθε λογής Λαφαζάνηδες, τους οποίους αν ζούσε σήμερα ο Χ. Φλωράκης θα τους έστελνε απο κει που ήρθαν, να μην πιάνουν στο στόμα τους τον «Καπετάνιο». Και για κλείσιμο, θα θυμίσουμε πόσο «εκτιμούσε» ο Χαρίλαος τους Λαφαζάνηδες, αντιγράφοντας τα λόγια του Δ. Κουτσούμπα απο παλαιότερη συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία:

Ο Χαρίλαος συνήθιζε να λέει «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να σας θυμίσω ότι ο Λαφαζάνης ήταν τόσο κοντά στον Χαρίλαο Φλωράκη, ώστε ο Χαρίλαος να τον πετάξει με τις κλωτσιές έξω από το ΚΚΕ το 1991 -πριν δηλαδή από 23 χρόνια- στολίζοντάς τον μάλιστα με τέτοιο τρόπο που μόνο ο καπετάνιος ήξερε. Πολύ καλύτερα τα ξέρουμε και όσοι συμμετείχαμε στις συνεδριάσεις της ΚΕ με τον Χαρίλαο -και πριν το 1991 και μετά για πάνω από 15 χρόνια- όσο ζούσε ο Χαρίλαος. Και αφού το αναφέρατε αυτό να σας πω ότι αποκαλούσε, ειδικά αυτόν, αλλά και τους γύρω από αυτόν και τις απόψεις τους, ως εκφραστές του «επιστημονικού οπορτουνισμού».
 Σε αυτή την πορεία συνεχίζουν, ως επιστήμονες οπορτουνιστές. Και ξέρετε ο οπορτουνισμός πάει μαζί με τον καιροσκοπισμό, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Άλλωστε το «χούι» δεν κόβεται…

Revolution Now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog