..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Νίκος Κοτζιάς και ΣΙΑ. Κι όμως, με αυτούς πίεζε ο λαός να συνεργαστεί το ΚΚΕ......


Την ανάγκη στήριξης της ενωμένης Ευρώπης και της Ελλάδας που ταλανίζεται εντός της ευρωπαϊκής κρίσης σημειώνει στο μήνυμά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, για την «Ημέρα της Ευρώπης», που γιορτάζεται στις 9 Μαΐου, ημέρα που υπογράφηκε η ιστορική Διακήρυξη του Robert Schuman, η οποία έθεσε τον θεμέλιο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

«Με τα σημάδια από τον όλεθρο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ακόμα νωπά στην Γηραιά Ήπειρο, το όραμα των σκαπανέων της ευρωπαϊκής ιδέας έφερε στο τραπέζι της συνεννόησης και της συνεργασίας χώρες που τις χώριζαν μακραίωνες διαμάχες. Παρά τις κατά καιρούς δυσκολίες, η συνεργασία των κρατών μελών ενισχύθηκε σταδιακά σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, παράλληλα με τις διαδοχικές διευρύνσεις που άνοιξαν την αγκαλιά της Ένωσης στο μεγαλύτερο πλέον μέρος του πληθυσμού της ηπείρου» αναφέρει στο μήνυμά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και συμπληρώνει:

«Η τωρινή συγκυρία επιβάλλει να αναλογιστούμε τη θέση και το ρόλο της Ευρώπης και της Ελλάδας σε αυτήν σ’ έναν κόσμο που ταλανίζεται από την οικονομική αστάθεια αλλά και μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις. Η Ελλάδα βίωσε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο την κρίση στην Ευρωζώνη, η οποία έπληξε το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, πορεύεται με ευθύνη και αξιοπρέπεια στη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης που θα εξασφαλίσει την έξοδο από την οικονομική κρίση και ένα καλύτερο μέλλον στους πολίτες της».

«Η Ελλάδα αναπτύσσει πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, με απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, συμβάλλοντας ουσιαστικά τόσο στην αντιμετώπιση των οξύτατων κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κόσμος όσο και στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας» συμπληρώνει ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι παράλληλα, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θεμέλιο του οποίου είναι ο διάλογος, η διαβούλευση και ο έντιμος συμβιβασμός, καθώς και στις κοινές ευρωπαϊκές αξίες της θεσμικής ισοτιμίας, της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Η ενεργός συμμετοχή της Ελλάδας στο διάλογο για τη βελτίωση και την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εγγύηση για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για όλους τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολίτες, σε μία Ευρώπη ειρήνης, σταθερότητας, ευημερίας και ανθρωπιάς» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Κοτζιάς.

Εφσυν μέσω Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog