..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Θ. Τρύφων:Οι δηλώσεις Αλ. Τσίπρα για την Υγεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση!!!!!


 «Η Υγεία παίρνει εξιτήριο από το μνημόνιο», έγραφε χτες μια εφημερίδα για τις εξαγγελίες που έκανε την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας, ενώ η «Αυγή» υπογράμμιζε στο κύριο άρθρο της ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας έδωσε το μήνυμα «της δουλειάς που πρέπει να γίνει για να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και να αποκτήσει ο ελληνικός λαός το σύστημα Υγείας που του αξίζει».

Πράγματι, οι προχτεσινές εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα δίνουν το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής και στον τομέα της Υγείας, επαληθεύοντας ότι κινείται στις ίδιες κατευθύνσεις με την προηγούμενη. Ετσι, παρά τις οφθαλμοφανείς διαπιστώσεις για την τραγική κατάσταση στην Υγεία, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιστροφής και βελτίωσης.

Αντίθετα, τα μέτρα που εξήγγειλε είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων και των πραγματικών αναγκών, κινούμενη στις ίδιες ακριβώς ράγες με την προηγούμενη κυβέρνηση. Γαλαντόμος ήταν ο Αλ. Τσίπρας μόνο προς τους φαρμακοβιομήχανους και αυτό πρέπει να το κρατήσουν καλά στο μυαλό τους οι εργαζόμενοι στην Υγεία και οι ασθενείς.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση του ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του προχτές στο υπουργείο Υγείας, σε ό,τι αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει άμεσα και έμμεσα κίνητρα για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, και πήρε τα εύσημα των βιομηχάνων.

 Σε συνέντευξη που έδωσε χτες ο Θ. Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας, είπε ανάμεσα σε άλλα: «Πιστεύω ότι οι δηλώσεις είναι σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση. Ανέδειξαν με σαφήνεια την αναπτυξιακή διάσταση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας και τη σημαντική Εγχώρια Προστιθέμενη Αξία που δημιουργούν η Παραγωγή, η Ερευνα και οι Εξαγωγές των Ελληνικών Φαρμάκων. Ελπίζουμε ότι σύντομα οι εξαγγελίες θα μετουσιωθούν σε συγκεκριμένα μέτρα». Να, λοιπόν, και κάποιοι που χάρηκαν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

 Γιατί οι εργαζόμενοι στην Υγεία, που αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Υγείας, ξέσπασαν από οργή για την κατάσταση που ζουν αυτοί και οι ασθενείς, αλλά και για τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog