..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Κριστίν Λαγκάρντ: «Το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να μεταρρυθμιστεί»


Για την ανάγκη μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος της Ελλάδας έκανε λόγο η Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του ΔΝΤ, σε συνέντευξη που παραχώρησε  στο «Public Broadcasting Service». Όπως υποστήριξε, το ασφαλιστικό  «είναι καταδικασμένο να βαρύνει τόσο πολύ την ελληνική οικονομία, που δεν θα είναι βιώσιμο, πρέπει να μεταρρυθμιστεί», ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Η Κ. Λαγκάρντ σημείωσε ακόμα  ότι πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις «που οι ελληνικές Αρχές προτείνουν να κάνουν, προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους του συμβολαίου που έχουν με τους Ευρωπαίους εταίρους», και συμπλήρωσε ότι «αυτό που είναι αναγκαίο και δεν έχει εφαρμοσθεί τα τελευταία χρόνια, είναι βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές που θα απελευθερώσουν τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, που θα ξεκλειδώσουν τις αγορές υπηρεσιών, και θα δώσουν στους νέους πρόσβαση σε δουλειές».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε παραδείγματα μεταρρυθμίσεων, υποδεικνύοντας και πεδία κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους και επενδυτές, όπως η απελευθέρωση των μεταφορών, οι οποίες όπως υποστήριξε «είναι πολύ ρυθμισμένες και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε νέους παίκτες και σε νεοεισερχόμενους».

                          -> 2)ΔΝΤ: Μειώστε τις .....συντάξεις!!!!!!
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog