..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Η κα Λαϊμντόβα, πρωθυπουργός της Λετονίας δηλώνει "έκπληκτη" με τον Τσίπρα!!!!!!!


Την "έκπληξή" της εξέφρασε η Πρωθυπουργός της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουτζούμα για την αντίθεση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ευρωπαϊκές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. 

Σημειώνεται ότι ότι την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας δήλωσε από τη Μόσχα, μετά από συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ότι το καθεστώς των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Ρωσίας δεν είναι παραγωγικό, λέγοντας: "Δεν πιστεύω όμως ότι ο φαύλος κύκλος κυρώσεων κατά της Ρωσίας (...) βοηθάει να προσεγγίσουμε μια λύση, επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου".

"Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης τον Μάρτιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δεχθεί την κοινή θέση" της ΕΕ σχετικά με τις κυρώσεις, είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους η Λετονή Πρωθυπουργός.

"Οπότε ήταν έκπληξη για εμένα τα όσα είπε στη Μόσχα", πρόσθεσε έπειτα από συνάντηση που είχε με τους ομολόγους της τη Λιθουανίας και της Εσθονίας.

Οι τρεις αυτές χώρες της Βαλτικής, πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, τηρούν σκληρή στάση έναντι της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Λιθουανό Πρωθυπουργό Αλγκίρντας Μπουτκεβίσιους, ο σκοπός της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Μόσχα ήταν "εντελώς ακατανόητος" και "ανησυχητικός για πολλές χώρες μέλη της ΕΕ".

Χθες ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία- Μαργάλιο είχε επίσης εκφράσει την αντίρρησή του με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα. "Το βασικό ζήτημα των κυρώσεων είναι (να αναγκαστεί) η Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου σημαίνει σεβασμός στις συνθήκες του Μινσκ, τερματισμός των επεμβάσεων προς βοήθεια των αυτονομιστών που βρίσκονται στο Ντονμπάς και επιστροφή της χερσονήσου της Κριμαίας" στην Ουκρανία, είχε πει ο Γκαρθία- Μαργάλιο.

Διαβάστε ΕΔΩ->1) Κυρώσεις στη Ρωσία μετά λεονταρισμών
                        
                         ->2) Ν. Κοτζιάς, υπερασπιστής των κυρώσεων
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog