..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΟΑΕΔ: Ακόμα 95 εκατ. ευρώ από τα ταμειακά του διαθέσιμα στην .....ΤτΕ!!!!!!!!


Πρόκληση για τους ανέργους, συνολικά για την εργατική λαϊκή οικογένεια αποτελεί η χθεσινή απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ να τοποθετήσει επιπλέον 95 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ, ανεβάζοντας συνολικά τα διαθέσιμα ποσά στα 215 εκατ., την ίδια στιγμή που η ανεργία έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα και μόλις 1 στους 9 ανέργους επιδοτείται με το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ και για 1 μόλις χρόνο.

Παράλληλα έχουν καταργηθεί μια σειρά επιδόματα που ενίσχυαν το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, όπως το οικογενειακό επίδομα, ενώ εκατοντάδες σπουδαστές των σχολών ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η μεταφορά 120 εκατ. σε πρώτη φάση, ενώ εκκρεμούσε η υλοποίηση της απόφασης για άλλα 50 εκατ. ευρώ μετά την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στη συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη η διοίκηση ενημέρωσε το ΔΣ ότι τελικά ο ΟΑΕΔ δεν δεσμεύεται από την ΠΝΠ, καθώς εμπίπτει στις ίδιες διατάξεις με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Κατέθεσε νέα πρόταση να γίνουν 95 τα 50 εκατ. της «δεύτερης» δόσης και να μεταφερθούν «εθελοντικά» στην ΤτΕ.

Η απόφαση αυτή επενδύθηκε με διάφορες κορόνες, όπως ότι το ΔΣ του Οργανισμού πρέπει να πράξει το «πατριωτικό του καθήκον», ότι η «πατρίδα κινδυνεύει» και ότι κάθε αντίρρηση είναι προσχηματική. Σ' αυτά τα επικίνδυνα από κάθε άποψη ιδεολογήματα, πρωτοστάτησε η μία από τους δυο εκλεγμένους εκπρόσωπους των εργαζομένων του ΟΑΕΔ στο ΔΣ του Οργανισμού.

Την απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Θανάσης Γκώγκος, ο οποίος κατήγγειλε ότι από τις αρχές του 2015 οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ παραμένουν απλήρωτοι για την πρακτική τους και την ίδια ώρα ο ΟΑΕΔ δεσμεύει τα ταμειακά του διαθέσιμα για τις ανάγκες του κρατικού δανεισμού. Απάντησε και στο επιχείρημα ότι τα λεφτά που μεταφέρονται είναι πλεονασματικά, λέγοντας ότι σήμερα επίδομα ανεργίας δικαιούται περίπου ένας στους εννιά και πως αν η αναλογία αυτή γίνει ακόμα χειρότερη, τότε προφανώς θα μιλάμε για μεγαλύτερα «πλεονάσματα» στα ταμεία του Οργανισμού. Κατήγγειλε ακόμα ότι στους ωρομίσθιους των σχολών του, ο ΟΑΕΔ χρωστάει λεφτά.


Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι η μεταφορά των αποθεματικών συνιστά «επένδυση» και ότι ο Οργανισμός δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, αφού περιμένει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εισπράξεις του ΙΚΑ. Δεν είπε όμως ότι η «επένδυση» αυτή δεν είναι χωρίς ρίσκο και ότι το ΙΚΑ ετοιμάζεται κι αυτό να παραδώσει τα ταμειακά του διαθέσιμα στην ΤτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog