..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο Θανάσης Παφίλης στη Βουλή: Η ΝΔ θα βγει στα κεραμίδια, γιατί της τρώτε το......ψωμί!!!!!!! {Video}


Για προετοιμασία του εδάφους από την κυβέρνηση προκειμένου ο λαός να αποδεχτεί τη νέα συμφωνία, που όπως λέει ο πρωθυπουργός είναι πολύ κοντά, έκανε λόγο στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

Αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις, λέγοντας πως η κυβέρνηση έκανε πλήρη υποχώρηση και παραχωρεί αεροδρόμια, ΟΛΠ, ΔΕΣΦΑ, «Αστέρα Βουλιαγμένης», Ιππόδρομο και ακίνητα του Δημοσίου, ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει, όπως ΔΕΗ και ΟΤΕ, ούτε καν ψελλίζει κάτι διαφορετικό.

Για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά, όπως και για το ΦΠΑ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα τώρα ή αργότερα με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης και ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί αν και όταν έρθει ανάπτυξη και ως τότε θα τον πληρώνει ο λαός.

Αντίθετα, όπως ανέφερε, για το κεφάλαιο η κυβέρνηση ετοιμάζει κίνητρα για επενδύσεις σε Τουρισμό και Ενέργεια. Αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ είπε πως επικεντρώνει σε επιμέρους θέματα και σε συγκεκριμένους υπουργούς, διότι υπάρχει στρατηγική ταύτιση με την ασκούμενη πολιτική.

Κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα πως στο πλαίσιο της ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική, όπως έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και πως αποδεικνύεται ότι η ΕΕ δεν αλλάζει.

Προειδοποίησε την κυβέρνηση να μη συνεχίσει την τακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και της κατάθεσης τεράστιων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, προσθέτοντας πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει από εκεί που τα άφησε η ΝΔ.



πηγη: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog