..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ. Κωλοτούμπα και στα .......διόδια!!!!!!!


Τη θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου) σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση όπως προκύπτει από το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Γ. Σταθάκης με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας. Επίσης, η κυβέρνηση εξετάζει την καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια.

Παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις την προεκλογική περίοδο, οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το σύνθημα «δεν πληρώνω στα διόδια», σήμερα παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, είτε με «κοινωνικό τιμολόγιο» είτε με «χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου», θα εξακολουθήσει να έχει σε πλήρη ισχύ το προκλητικό χαράτσι των διοδίων, το οποίο πάει για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν αναλάβει την κατασκευή και την εκμετάλλευση των οδικών αξόνων.

Δηλαδή οι «προθέσεις» της κυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαϊκό δικαίωμα να υπάρχουν δρόμοι σύγχρονοι και ασφαλείς, στους οποίους εργαζόμενοι και λαϊκές οικογένειες να μπορούν να κυκλοφορούν δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog