..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Επάγγελμα......"χαφιές της εφορίας" !!!!!!!!


Δια χειρός Αλιθέρση

Πώς θα σας φαινόταν, τη στιγμή που περπατάτε στο δρόμο, να σας σταματήσει ένας τουρίστας και με σπασμένα ελληνικά να σας ζητήσει την… “απόντιξη”

για τα ψώνια που κρατάτε στα χέρια σας;

Είχατε φανταστεί ποτέ ότι η καλωδιωμένη γειτόνισσά σας, θα μπορούσε να σας την έχει στημένη έξω από το μπακάλη της γειτονιάς, και τη στιγμή που εσείς βγαίνετε με τα ψώνια στο χέρι να σας σταματήσει και με περισσή ευγένεια, κάνοντας πως δεν σας γνωρίζει, να σας πει: “Εφοριακός του δρόμου. Σας παρακαλώ μου δίνετε την απόδειξη των όσων ψωνίσατε;” Ή να σας περιμένει για τον ίδιο λόγο στην εξώπορτα του σπιτιού σας η στρατολογημένη μυστική “εφοριακός”, κυρία της διπλανής πόρτας;


Πώς το βλέπετε, τη στιγμή που σηκώνεστε να φύγετε από το μαγαζί που πίνατε καφέ με τους συμφοιτητές σας, να ακούσετε τη φωνή: “Μάγκες, τη βάψατε! Φύγατε χωρίς να ζητήσετε απόδειξη και μη μου πείτε όχι, γιατί σας παρακολουθώ συνεχώς.” Και η φωνή αυτή να ανήκει σ’ έναν άλλο συμφοιτητή σας;
Και βέβαια, ένας τρίτος θα έλεγε ότι ο σκοπός είναι ιερός και συνεπώς αγιάζει και τα μέσα. Όμως, πέρα απ’ αυτό, γιατί να παραβλέψουμε ότι πολλοί συμπατριώτες μας θα βρουν δίμηνες δουλειές, όσο το μέγιστο αυτής της θητείας; Γιατί να παραβλέψουμε ότι η χώρα μας θα γίνει πόλος έλξης τουριστών, οι οποίοι θα συνδυάζουν δουλειά και διακοπές; Ότι πολλοί φοιτητές θα καλύπτουν τα έξοδα τους, αλλά και οι νοικοκυρές που είναι κλεισμένες σπίτι θα ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα;

Πέρα όμως από τα παραπάνω, η πατρίδα μας θα βγαίνει στην Ευρώπη με καθαρό κούτελο! “Πλερώνουμε” θα τους λέμε και θα σκάει ο Σόιμπλε από το κακό του, γιατί θα του κλείνουμε το στόμα με τα λεφτά μας!
Άσε, που μπορεί να υιοθετήσουν το μέτρο κι άλλες αδερφές κυβερνήσεις! Εδώ όμως πρέπει να είμαστε κάθετοι. Θα πρέπει να ζητήσουμε πνευματικά δικαιώματα. Ενός καλού χίλια έπονται! Πρέπει να κατοχυρώσουμε την πατέντα και είναι λογικό, προς τιμήν του εφευρέτου, να πάρει και το όνομά του. “Ιδέα Μπαρούφ”.

Τα άλλα τα καλά πού τα βάζετε! Ενώ από τη μια θα μαζεύονται με το τσουβάλι οι φόροι καθημερινά από μπακάληδες, μανάβηδες, τυροπιτάδες, φουρνάρηδες και άλλους τέτοιους “τυχερούς” που βρήκαν την ευκαιρία της… “κρίσης” και “πλούτισαν”, κι από την άλλη θα αφήσουμε απερίσπαστους να κάνουν τη δουλειά τους τους μεγάλους… “ευεργέτες” της πατρίδας μας, τους τραπεζίτες, τους μπομπολαίους, τους εφοπλιστάδες -που είναι ντροπή και όνειδος να πληρώνουν αυτοί φόρους- ώστε εμείς να καμαρώνουμε για τις επιτυχίες τους!


Για να είναι όλοι αυτοί για μάς ζωντανό παράδειγμα, για μάς που δεν εκμεταλλευτήκαμε την εξυπνάδα και το δαιμόνιο του Έλληνα, για να πλουτίσουμε ή μάλλον για να θησαυρίσουμε, καλύτερα!

Απ’ ό,τι φαίνεται η “αριστερή” μας κυβέρνηση μπήκε γρήγορα στο νόημα και κάνει καλά τη… “δουλειά” της. Μέχρι και επάγγελμα “χαφιέ της εφορίας” εισηγήθηκε στους “εταίρους” , για να… μαζέψει φόρους όπως προβλέπεται από τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων, που ζουν και βασιλεύουν, εις δόξαν όλων αυτών που καθημερινά ξεζουμίζουν έναν ολόκληρο λαό!

ΥΓ. Η φήμη, που διέρρευσε σήμερα το πρωί, ότι πρόκειται να επιστρατεύσει η Κυβέρνηση μαθητές δημοτικών αλλά και νηπιαγωγείων, για τον ίδιο σκοπό, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Και βέβαια καμιά ιδέα δεν μπορεί να υλοποιηθεί, όσο… καλή και να είναι, δίχως το πράσινο φως των “θεσμών”. Οι μονομερείς ενέργειες απαγορεύονται ρητά και στο νέο… μνημόνιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog