..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σε δίκη παραπέμπονται 64 άτομα για την υπόθεση «SIEMENS»!!!


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 64 κατηγορούμενοι για τα μαύρα ταμεία της «Siemens», μετά από παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών.

Για κάποιους από αυτούς, η κατηγορία είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η πολύκροτη υπόθεση άρχισε να ερευνάται και στη χώρα μας, όταν ελεγκτικοί παράγοντες της Γερμανίας έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας και εντόπισαν στοιχεία για μαύρες πληρωμές και στη χώρα μας. Η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται σε περίπου 80 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 50 εκατ. ευρώ έχουν κατασχεθεί και σε λογαριασμούς στην Ελβετία.


Σύμφωνα με το βούλευμα και κατά το κατηγορητήριο, από τις προμήθειες που κατευθύνονταν στη χώρα μας «το 8% πήγαινε σε στελέχη του ΟΤΕ και το 2% στην πολιτική».

Η κατηγορία που τους φέρνει αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη αφορά στη σύμβαση 8002, που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Μεταξύ άλλων, στο εδώλιο παραπέμπονται οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ. 

Οι πράξεις που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση, είναι ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές.

Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.
Από όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα. 

Με το βούλευμα τέλος διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου, Χρήστου Κάραβελα και του τραπεζίτη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog