..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Βέροια: Μαχητική διαδήλωση γονιών και μαθητών για το πρόβλημα της μεταφοράς !!!!!!!!!!


Πανημαθιώτικη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Βέροιας πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 21 Νοέμβρη εκατοντάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί απαιτώντας λύση στη μεταφορά των μαθητών.

Παρέδωσαν ψηφίσματα στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας καθώς και στον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το επόμενο διάστημα οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν συλλογικά τα επόμενα τους αγωνιστικά βήματα.
Μαζική και μαχητική διαδήλωση γονιών και μαθητών για το πρόβλημα της μεταφοράς

Στο ψήφισμά τους τονίζουν:

«Απαιτούμε άμεσα:

Να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών με βάση τα δρομολόγια που υπήρχαν μέχρι και πρόπερσι, επιπλέον να καλυφτεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.

Να καταργηθεί η απαράδεχτη ΚΥΑ 24001/2013 που στην πράξη σταματά τις μεταφορές των μαθητών, να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

Να δοθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς.

Παλεύουμε για:

Να γίνεται δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με ευθύνη του κράτους.

Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου με τα ΜΜΜ.

Να καταργηθεί το όριο των χιλιομετρικών αποστάσεων».
Διεκδικούμε εδώ και τώρα άμεση και σταθρεή λύση. ΑΡΚΕΤΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!

Συνεχίζουμε την αποχή και την επόμενη εβδομάδα. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για εκδηλώσεις ενημέρωσης της κοινωνίας, καλούμε στην μάχη αυτή τα σχολεία που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Ο ανυποχώρητος αγώνας είναι το όπλο μας.» 

Επίσης καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια να εκδώσουν ψηφίσματα υπέρ των αιτημάτων τους, όπως έπραξε πρόσφατα το Δ.Σ Αλεξάνδρειας.
Το επόμενο διάστημα οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν συλλογικά τα επόμενα τους αγωνιστικά βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog