..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Αφιέρωμα στα 96 χρόνια του ΚΚΕ



Στην 96χρονη ιστορία του ΚΚΕ χιλιάδες ήταν οι κομμουνιστές που αντιμετώπισαν παλικαρίσια τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους, μένοντας πιστοί στις ιδέες τους και διατηρώντας με τη στάση τους άσβεστη τη φλόγα της πάλης για τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού.

Χιλιάδες είναι και οι σελίδες που θα μπορούσαν να γεμίσουν με την παραδειγματική στάση του κάθε ενός μπροστά στην εξορία, στη φυλακή, στο εκτελεστικό απόσπασμα. Μπροστά στα στρατοδικεία όπου μετατρέπονταν σε κατήγοροι. 

Αυτή την περήφανη και αδιάλλακτη στάση επιχειρεί να ψηλαφίσει το video του πόρταλ 902.gr μέσα από ένα ψηφιδωτό απολογιών κομμουνιστών στα έκτακτα στρατοδικεία της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας. 

 
Φωτογραφία από το 1ο (ιδρυτικό) συνέδριο του ΣΕΚΕ
Στελέχη και μέλη του Κόμματος, σφυρηλατημένα μέσα στη φωτιά της ταξικής πάλης, αψηφούν και «μαστιγώνουν σκληρά» τους στρατοδίκες παραμένοντας πιστοί στις κομμουνιστικές ιδέες, μετατρέποντας τα κατηγορητήρια εναντίον τους σε κατηγορητήρια ενάντια στους κατηγόρους τους και τις δίκες τους σε καταδίκες του φασιστικού καθεστώτος.


Πηγή: 902.gr 

1 σχόλιο:

  1. Αυτή η φωτογραφία από το ιδρυτικό του ΣΕΚΕ
    φλογίζει τις αγωνιστικές μνήμες ενός αιώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog