..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Καθ' ομοίωσιν του πατρός........ Ανδρέα Παπανδρέου!!!!!!!!!


Τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, αυτούς δηλαδή που εμπιστεύεται περισσότερο και συνομιλεί μαζί τους, καθώς και ποιον σκοπεύει να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά τις εκλογές αναφέρει ο «Βηματοδότης».

Διαβάζουμε:

«Αυτοί τους οποίους ακούει προσεκτικά είναι ο Γιάννης Δραγασάκης και όχι ο Γιώργος Σταθάκης (όπως θα περίμεναν ορισμένοι). Ακολουθούν ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και ο μέχρι πρότινος διπλωματικός του σύμβουλος Γιώργος Αϋφαντής. Παρότι αντικατέστησε τον κ. Αϋφαντή με τον Βαγγέλη Καλπαδάκη και παρότι τον θεωρεί οξύ και επιθετικό, τον εμπιστεύεται γιατί όπως λένε διακρίνεται για την οξυδέρκειά του. Επίσης η Νάντια Βαλαβάνη απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του η οποία είναι και αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Επίσης, ένα καινούργιο πρόσωπο εισήλθε στον στενό κύκλο συνομιλητών του κ. Τσίπρα. Πρόκειται για τον δημοσιογράφο, υποψήφιο ευρωβουλευτή Ν. Ξυδάκη. Κατάγεται από τη Μύκονο και είναι υπέρμαχος του ευρωπαϊκού προσανατολισμού του ΣΥΡΙΖΑ.


Ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να προτείνει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, (Ο Ανδρέας Παπανδρέου ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΨΉΦΙΣΕ το ΠΑΣΟΚ τον μισητό πολιτικό του αντίπαλο Κων/νο Καραμανλή), αλλά αυτό θα το κάνει μετά τις εκλογές, αφού παραμένει πιστός στο δόγμα «πρώτα εκλογές και μετά εκλογή Προέδρου». Και θα προτείνει αν επικρατήσει στις εκλογές Αβραμόπουλο για να ηρεμήσει η συντηρητική παράταξη καθώς και καχύποπτοι νοικοκυραίοι. Άλλωστε δεν πέρασε απαρατήρητο και κάτι άλλο. Στο πρώτο μήνυμα ου ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κάνει λόγο για «αμερικανοκίνητη χούντα».

Αμέσως μετά εξέδωσε και δεύτερο μήνυμα το οποίο χαρακτήρισε «ορθή επανάληψη» και η φράση «αμερικανοκίνητη χούντα» αφαιρέθηκε.

ΥΓ: Και να ‘ταν μόνο αυτό; Κουβέντα για Αμερικάνους, κουβέντα για το ΝΑΤΟ. Φαίνεται πως ζήλεψαν τη δόξα των προκατόχων τους σοσιαλδημοκρατών. Τους θυμίζουμε ότι λίγα χρόνια πριν η νεολαία ΠΑΣΟΚ είχε εκδώσει αφίσα για την επέτειο του Πολυτεχνείου με τη γνωστή φωτογραφία όπου τα τανκς μπαίνουν στο Πολυτεχνείο και ως δια μαγείας … λείπουν τα συνθήματα στην πύλη: «ΕΞΩ αί ΗΠΑ, ΕΞΩ το ΝΑΤΟ». 

Μετά θυμώνουν γιατί τους λέμε ότι γίνονται ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην πιο κακή εκδοχή του. Εικόνες από το παρελθόν ή εικόνες από το μέλλον; Μάλλον και τα δύο. Αν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι αξιωματική αντιπολίτευση κάνει γαργάρα την αμερικανοκίνητη χούντα και το ΝΑΤΟ αύριο ως κυβέρνηση τι θα κάνει θα καταργήσει και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία; Ή θα αλλάξει συνολικά το περιεχόμενο του γιορτασμού όπως έκανε η ΕΕ με την 9η Μάη που από ημέρα της αντιφασιστικής νίκης τη μετέτρεψε σε ημέρα της Ευρώπης;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog