..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ανεργία: Σταθερά πάνω από το 26,5%!!!!!

Συνεχίζει να καλπάζει η ανεργία
Στο 26,6% ανήλθε το ποσοστό ανεργία κατά το β' τρίμηνο του 2014, επαληθεύοντας την ανάγκη να ενταθεί η διεκδίκηση από τα συνδικάτα μέτρων ουσιαστικής προστασίας. Το ποσοστό αυτό είναι ελαφρώς μειωμένο συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, όταν είχε φτάσει το 27,3%. Ποσοτικά, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι άνεργοι φτάνουν τους 1.280.101. Με βάση το φύλο, οι γυναίκες παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, 30,4% έναντι 23,5% για τους άντρες. Με βάση την ηλικία, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (52%), το οποίο στις νέες γυναίκες φτάνει στο 57,5%.
Τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας διαψεύδουν την εικόνα που εμφανίζουν τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη του υπουργείου Εργασίας. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας ισχυρίζεται ότι το β' τρίμηνο του 2014 έγιναν περίπου 135.000 περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις. Τα στοιχεία αυτά αφορούν μόνο σε μισθωτούς. Ομως, για την ίδια περίοδο, η Στατιστική Υπηρεσία σημειώνει ότι βρήκαν δουλειά περίπου 221.000 άτομα, ενώ έχασαν τη δουλειά τους 215.000. Δηλαδή, οι επιπλέον προσλήψεις είναι μόλις 6.000. Αριθμός 22,5 φορές μικρότερος (!) από αυτόν του υπουργείου Εργασίας και στον οποίο συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog