..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Αλέξης Μητρόπουλος: ΠΑΣΟΚ με ολίγον....... ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!!!

Tι είπε και τι δεν είπε για το ασφαλιστικό!!!
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος ήταν χτες καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή. Ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις αλλαγές που έρχονται στο Ασφαλιστικό και για το τι θα κάνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για να σώσει τα Ταμεία. Ως προς το πρώτο σκέλος της ερώτησης, ο Αλ. Μητρόπουλος δεν προλάβαινε να καταγγέλλει τις συνέπειες που έχει για τα Ταμεία η πολιτική της κυβέρνησης και ποια μέτρα θα έρθουν από Σεπτέμβρη. Στο ερώτημα όμως για το τι θα κάνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε το ίδιο χειμαρρώδης. Για παράδειγμα, είπε ότι τα Ταμεία δεν πρόκειται να σωθούν, αν δεν επιστραφούν τα 30 δισ. που έχασαν από το «κούρεμα» του PSI. Πώς όμως θα έρθουν πίσω στα Ταμεία αυτά τα λεφτά δεν είπε. Και τι να πει άλλωστε, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ΕΕ και της Ευρωζώνης και μια ενδεχόμενη αμφισβήτηση των συμφωνιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα, θα τον έβαζε απέναντι στους εταίρους (!). Ενώ δεν είπε κουβέντα ούτε για την εργοδοτική εισφοροδιαφυγή!

Τι δεν είπε ο Μητρόπουλος; Οτι το πρόβλημα του Ασφαλιστικού δεν είναι λογιστικό, αλλά πρωτίστως πολιτικό. Οτι η καπιταλιστική κερδοφορία και ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστη με τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, με δωρεάν και καθολικές παροχές Υγείας. Οτι η ανακοπή των μέτρων που έρχονται και η σωτηρία των δικαιωμάτων που έχουν απομείνει, πολύ περισσότερο η διεύρυνσή τους, απαιτούν σύγκρουση με την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της, με το κεφάλαιο και τη δίψα του να μειώσει κι άλλο το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος της παραγωγής. Οτι οι καπιταλιστές και το κράτος τους δεν βάζουν στην πραγματικότητα ούτε ένα ευρώ για το ασφαλιστικό σύστημα, αφού τις εισφορές «τους», που διαρκώς μειώνονται, τις έχει «προπληρώσει» ο εργαζόμενος μέσω της απλήρωτης δουλειάς (βλ. υπεραξία) και μέσω της κρατικής φορολογίας. Ολα αυτά συνθέτουν μια πραγματικότητα που ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει να συγκαλύπτει με την πολιτική του γραμμή σπέρνοντας αυταπάτες...
"Ρ'15072014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog