..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΟΓΕ: Επίδομα τοκετού για κάθε μωρομάνα

Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Εργασίας. 
Χωρίς απάντηση τα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε χτες το πρωί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας για το επίδομα τοκετού. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των κλαδικών σωματείων των εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες, το Φάρμακο και το Χρηματοπιστωτικό.

Στα τέλη του 2012, το επίδομα των 900 ευρώ καταργήθηκε για τις γυναίκες που γεννούν σε δημόσια ή ιδιωτικά μαιευτήρια και διατηρήθηκε μόνο για τις περιπτώσεις τοκετού στο σπίτι. Ορισμένες γυναίκες που γέννησαν μετά από αυτή την περικοπή, βρίσκονται αντιμέτωπες με την απαίτηση του ΙΚΑ να επιστρέψουν έντοκα το ποσό του επιδόματος. Η ΟΓΕ ζητά να παρθούν πίσω τα σχετικά ειδοποιητήρια και διεκδικεί την επαναφορά του επιδόματος για όλες τις γυναίκες.

Αντιπροσωπεία, με επικεφαλής την πρόεδρο της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη, συναντήθηκε με τον Α. Πρωτόπαπα, διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Εργασίας, Α. Μπέζα. Αντί για απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσε, έλαβε μόνο την υπόσχεση ότι θα προγραμματιστεί συνάντηση με τον υφυπουργό! Να σημειωθεί πως η ΟΓΕ έχει ζητήσει εδώ και δυο μήνες συνάντηση με τον υπουργό, χωρίς ανταπόκριση.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε η ΟΓΕ σημειώνει: «Το επίδομα τοκετού αποτελούσε μια ελάχιστη συνεισφορά στο νέο ζευγάρι, στη μητέρα που αποφασίζει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και αντιστοιχούσε σε ένα μικρό τμήμα των δυσβάσταχτων εξόδων (...)».

Η ΟΓΕ διεκδικεί: Αμεση κατάργηση του νόμου που στερεί από τις μητέρες το επίδομα τοκετού. Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία επιστροφής του ποσού του επιδόματος καθώς και οι απειλές για κατασχέσεις. Επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες ή ανασφάλιστες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης, άδεια μητρότητας πληρωμένη και με πλήρη ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη, δυο μήνες πριν και έξι μετά τον τοκετό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υποδομές, σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό, τις γυναίκες, τους νέους γονείς και τα παιδιά τους.

Πηγή: Ριζοσπάστης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog