..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Πρόσθετοι φόροι ύψους 3,2 δισ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία για την εμπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

http://georgopalis.files.wordpress.com/2013/05/web2105.jpg
Γελοιογραφία: Δημήτρης Γεωργοπάλης
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μέχρι αργά χτες το βράδυ είχαν υποβληθεί περίπου 5,75 εκατομμύρια δηλώσεις, ενώ, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της εκκαθάρισης, οι πρόσθετοι «καθαροί φόροι» (μετά τις επιστροφές στους δικαιούχους) θα φτάσουν στα 3,2 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα:

-- Περίπου 2,45 εκατομμύρια δηλώσεις είναι χρεωστικές και ο πρόσθετος φόρος που αναλογεί φτάνει στα 3,5 δισ. ευρώ. Ετσι, κατά μέσο όρο ο πρόσθετος φόρος που αναλογεί σε κάθε φορολογική δήλωση της συγκεκριμένης κατηγορίας διαμορφώνεται στα 1.433 ευρώ. Για ποσά οφειλών μέχρι 300 ευρώ, προβλέπεται υποχρεωτική εφάπαξ εξόφληση μέχρι τις 31 Αυγούστου. Για παραπάνω οφειλές, πληρωμή μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ μέχρι τις 31 Ιούλη, είτε σε τρεις δόσεις, η πρώτη μέχρι τις 31 Ιούλη και οι επόμενες μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη και μέχρι το τέλος Νοέμβρη αντίστοιχα.

-- Ο αριθμός των πιστωτικών δηλώσεων διαμορφώνεται σε 1,15 εκατ. και αντιστοιχούν σε επιστροφή φόρου ύψους 300 εκατ. ευρώ. Η μέση επιστροφή φόρου ανέρχεται στα 260 ευρώ.

-- Τέλος, οι «μηδενικές» δηλώσεις (χωρίς συμπληρωματικό φόρο ή επιστροφή) ανέρχονται σε περίπου 2,1 εκατομμύρια.

http://foroline.gr/for/wp-content/uploads/2014/02/170436-eforia2.gif
Γελοιογραφία: Soloup

 Πηγή: Ριζοσπάστης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog