..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

"Ομαλότητα" και "ανωμαλία"

«Ομαλότητα» και «ανωμαλία»

Ηθελα να γράψω ένα άρθρο για τη "ομαλότητα" των κυβερνώντων. Διαβάζοντας διάφορα blog και εφημερίδες στο διαδίκτυο το βρήκα στη άλλη άποψη του ν. Ημαθίας, όπου γράφει ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας και το ανεβάζω αυτούσιο.

Οι κυβερνώντες θεωρούν «ομαλότητα» το να μην μπορούν εκατοντάδες χιλιάδες να απολαμβάνουν το ρεύμα γιατί τους το έχουν κόψει προκειμένου μέσω της κατακόρυφης αύξησης των τιμολογίων να απολαμβάνουν υψηλή κερδοφορία οι «μέτοχοι» της ΔΕΗ.
Οι κυβερνώντες θεωρούν «ομαλότητα» το να μην έχουν πρόσβαση στο φάρμακο, και στην Υγεία οι πολλοί με αποτέλεσμα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ο ένας στους τρεις συνταξιούχους να στερείται τα φάρμακα γιατί δεν μπορεί να τα πληρώσει…
Οι  κυβερνώντες θεωρούν «ομαλότητα» το 23% των παιδιών της Α’ Λυκείου να είναι «μετεξεταστέοι» λόγω εφαρμογής της «τράπεζας θεμάτων», ενώ οι γονείς να «ματώνουν» για τις σπουδές των παιδιών τους.
Από την άλλη ως «ανωμαλία» θεωρείται κάθε ενέργεια και ιδιαίτερα κινηματικού χαρακτήρα που αμφισβητεί την «υπάρχουσα τάξη πραγμάτων». Έτσι κάθε απεργία θεωρείται «ανωμαλία» και κηρύσσεται συνήθως «παράνομη και καταχρηστική»  προκειμένου να μη διασαλευτεί η ομαλότητα.
Προφανώς η ανάγκη και το δίκαιο οδηγεί κάθε κοινωνική ομάδα που αγωνίζεται να «βγει στους δρόμους». Δεν το κάνει με στόχο να δημιουργήσει προβλήματα στους άλλους εργαζόμενους αλλά να δημιουργήσει «προβλήματα» στους κυβερνώντες και την αντιλαϊκή πολιτική τους! Κινητοποιείται, διαμαρτύρεται και απεργεί, διότι απέναντι στο φίμωτρο και στην αφωνία του κοινωνικού νεκροταφείου της «ομαλότητάς » που θέλουν με κάθε τρόπο να επιβάλουν υπάρχει η υπέροχη αρμονία της σύγκρουσης με την «ομαλότητα » αυτή.
Φυσικά συχνά προβάλλεται ως επιχείρημα- από κάθε είδους πληρωμένα «παπαγαλάκια» το εξής: Ναι να απεργεί κάποιος είναι δικαίωμα του, όμως να μην θίγει τα συμφέροντα των άλλων. Να μην απεργεί π.χ το καλοκαίρι γιατί «θίγεται ο τουρισμός». Να μην απεργούν στα νοσοκομεία γιατί «κινδυνεύει η δημόσια υγεία». Να μην κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες γιατί «κόβεται η Ελλάδα στα δύο και εμποδίζονται οι μετακινήσεις των προϊόντων» κ.α. Ουσιαστικά δηλαδή με βάση την καλλιεργούμενη αυτή λογική κανείς και ποτέ δεν θα πρέπει να απεργεί στη χώρα μας.
Εμείς έχουμε ξεκάθαρη προοπτική για τους πολλούς που η «ομαλότητα» των κυβερνώντων έχει μετατρέψει τη ζωή τους σε «κόλαση». Όσο περισσότερο διαταραχτεί αυτός ο «ομαλός» τρόπος με τον οποίο οι κυβερνώντες, η τρόικα, η ΕΕ, το ΔΝΤ, λεηλατούν τον λαό και τον τόπο, τόσο πιο καλά θα είναι τα πράγματα  για το λαό. Τους καλούμε λοιπόν  να χαλάσουν με τους αγώνες την «ομαλότητα» τους, να φέρουν στον τόπο τους μια νέα «ομαλότητα» που στο DNA της δεν θα έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων, των οικονομικά ισχυρών, αλλά των πολλών αυτών που σήμερα ενώ παράγουν τον κοινωνικό πλούτο είναι οι καταπεσμένοι, οι υποφέροντες.
η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog