..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Παράνομη η κατάργηση της επικουρικής σύνταξης σε συνταξιούχους τραπεζοϋπαλλήλους της πρώην Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ)

ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

Της υπ’ αριθ. 69/21.5.2014 Απόφασης του Δ.Σ. του ΕΤΕΑ


Για τη  Διακοπή Καταβολής Επικουρήσεων σε Συνταξιούχους της

 ΑΤΕ


1.       Οι Επικουρικές  Συντάξεις των Τραπεζοϋπαλλήλων, οι οποίες χορηγούνται από Ειδικούς Λογαριασμούς, στηρίζονται στο σύστημα των εγγυημένων παροχών.

2.       Μία τέτοια εγγυημένη παροχή,  προς τους επικουρούμενους από τον Ειδικό Λογαριασμό Επικούρησης Μελών, [ΕΛΕΜ], των Συνταξιούχων της ΑΤΕ διασφάλιζε το άρθρο 69, παρ. 5 του ισχύ Νόμου έχοντος Οργανισμού της, σύμφωνα με την οποία, όταν ο ΕΛΕΜ, με τη μοναδική ίσως στα ασφαλιστικά χρονικά διάταξη του άρθρου 10, [πρώτο εδάφιο], του Κανονισμού του διέκοπτε την καταβολή της Επικούρησης, η ΑΤΕ συνέχιζε να την  καταβάλει, για όσο χρόνο καταβαλλόταν και η Κύρια Σύνταξη.

3.       Με την υποχρεωτική εφαρμογή στις Τράπεζες των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και προς αποφυγή προβλημάτων κεφαλαιακής επάρκειάς τους, λόγω των ως άνω, και άλλων, μελλοντικών υποχρεώσεών τους προς τους ήδη συνταξιοδοτηθέντες υπαλλήλους τους, ο Νόμος 3371/2005 θέσπισε το ΕΤΑΤ και όρισε τη διενέργεια Οικονομικών Μελετών, για την κάλυψη του Φορέα αυτού από τις Τράπεζες, ώστε να διασφαλιστεί απρόσκοπτα η συνέχιση της καταβολής των εγγυημένων παροχών Επικούρησης,  όπως έχει δεχθεί και το ΣτΕ, με την υπ’ αριθ.2199/2010 Απόφαση της Ολομέλειάς του.

4.       Πράγματι διενεργήθηκε οικονομική μελέτη και προσδιόρισε το συνολικό κόστος της ΑΤΕ, το οποίο ο Νόμος 3522/2006 υποχρέωσε την Τράπεζα να το καταβάλει, προκειμένου να « εξαντληθούν οι υποχρεώσεις της για κάλυψη επιπλέον εισφορών, [άρθρο 127 Οργανισμού της] ή παροχών, [άρθρα 69 και 127 Οργανισμού της], που απορρέουν από τις κείμενες διατάξεις », [τα ως άνω άρθρα του Οργανισμού της].

5.       ΟΤΑΝ, συνεπώς, ο Νόμος και το ΣτΕ σέβονται τα κεκτημένα δικαιώματα των Συνταξιούχων και των Ασφαλισμένων του ΕΛΕΜ, τους οποίους ο Νόμος ενέταξε υποχρεωτικά στο ΕΤΑΤ, ΤΟΤΕ αυτό σημαίνει ότι νομοτελειακά έχει επέλθει τροποποίηση στο άρθρο 10 του Κανονισμού του ΕΛΕΜ, ώστε η Επικούρηση να καταβάλλεται από το ΕΤΑΤ και τον καθολικό διάδοχό του το ΕΤΕΑ, εφ’ όρου καταβολής της Κύριας Σύνταξης.

6.       Με τα δεδομένα αυτά αποκαλύπτεται το όλως ΠΑΡΑΝΟΜΟ της ως άνω απόφασης του Δ.Σ. του ΕΤΕΑ, για τη διακοπή της καταβολής της Επικούρησης στους Συνταξιούχους της ΑΤΕ, πολύ περισσότερο μάλιστα, που, με τη μεταγενέστερη διάταξη του άρθρου 24, παρ. 2  του Κανονισμού του ΕΛΕΜ « η Επικούρηση ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ, έστω και αν με τις διατάξεις του παρόντος η χορήγησή της δεν προβλέπεται »....
  
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΑΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog