..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ: Συγκέντρωση για να μην κλείσουν τα εργοστάσια Ζάχαρης

Την Τρίτη 15/7, στις Σέρρες. 
Ανακοίνωση αλληλεγγύης από την Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών

Από κινητοποίηση το 2012 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ενάντια στο κλείσιμο εργοστασίων της ΕΒΖ
Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων Ζάχαρης και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, οργανώνουν οι τοπικές Γραμματείες Σερρών του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, την Τρίτη 15 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας.

Την επόμενη Τρίτη 15/7, το ΔΣ της ΕΒΖ αναμένεται να αποφασίσει και επίσημα το κλείσιμο των δύο εργοστασίων και τη μεταφορά των τεύτλων για επεξεργασία στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Πλατύ Ημαθίας. Οι εκπρόσωποι των σωματείων από τα τρία εργοστάσια και η Ομοσπονδία τους, δήλωσαν ότι περιμένουν την απόφαση του ΔΣ της ΕΒΖ, για να αποφασίσουν κινητοποιήσεις.

Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΒΖ και στους τευτλοπαραγωγούς, που απειλούνται με αφανισμό, εκφράζει με ανακοίνωση η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Η Ομοσπονδία «καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη εγκληματική, αντιλαϊκή, αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που στόχο έχει να βάλει λουκέτο στα δύο από τα τρία εργοστάσια ζάχαρης που έχουν απομείνει στις Σέρρες και στην Ορεστιάδα και να πουλήσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ).

Είναι η ίδια πολιτική της ΕΕ που ιδιωτικοποιεί τη ΔΕΗ, που παραδίδει τη δημόσια περιουσία στα μονοπώλια. Είναι αυτή η πολιτική που στέλνει στην ανεργία εκατομμύρια εργαζόμενους, αυτή που κλείνει τα σχολεία, τα νοσοκομεία και όλα αυτά για να εξασφαλίσει στους βιομήχανους, στο κεφάλαιο την ενίσχυση της κερδοφορίας τους.

Με το κλείσιμο των εργοστασίων, θα πεταχτούν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, θα μείνουν χωρίς παραγωγή οι μικροί και μεσαίοι τευτλοκαλλιεργητές, θα βυθιστούν σε μεγαλύτερη φτώχεια όλες αυτές οι οικογένειες. Από την άλλη, θα αυξηθεί η εισαγωγή ζάχαρης, θα ωφεληθούν οι μεγαλοεισαγωγείς, ενώ μπορούν οι μονάδες που υπάρχουν στη χώρα να καλύψουν την εγχώρια ζήτηση.

 Από κινητοποίηση το 2012 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας ενάντια στο κλείσιμο εργοστασίων της ΕΒΖ

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους στον κλάδο να παλέψουν συνολικά τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων που συμφωνούν σε αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, που υπηρετεί το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες όλοι όσοι πλήττονται σήμερα, να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία, για να υπάρξει ανατροπή αυτής της κατάστασης. Για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες, να γίνουμε εμείς όλοι οι αφέντες του πλούτου που παράγουμε».

Πηγή: Ριζοσπάστης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog