..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Μπένζαμιν Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε τους βομβαρδισμούς!!!


Αποφασισμένη να κλιμακώσει κι άλλο τις φονικές επιθέσεις σε βάρος των Παλαιστινίων είναι η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενθαρρυμένη από τη συνένοχη σιωπή και την αδράνεια δυτικών και αραβικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στο νέο έγκλημα που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας.
Από την έναρξη της επιχείρησης«Προστατευτική Αιχμή» στις 8 Ιούλη, και μέχρι την ώρα ου γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχαν ήδη δολοφονηθεί πάνω από 43 άτομα(ανάμεσά τους παιδιά και γέροντες...) και έχουν τραυματιστεί πάνω από 200. Τα ισραηλινά βομβαρδιστικά χτυπούν ανηλεώς πυκνοκατοικημένες περιοχές, ισοπεδώνουν τιμωρητικά σπίτια ανώτερων στελεχών της «Χαμάς» μη υπολογίζοντας τα γυναικόπαιδα, βομβαρδίζουν υπόγειες εγκαταστάσεις κάθε είδους, κοινωνικές υπηρεσίες, σχολεία, τουλάχιστον μία βάση της Παλαιστινιακής Ακτοφυλακής, διοικητικά κέντρα, τουλάχιστον 10 υπόγειες σήραγγες κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Χαρακτηριστικό ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ», που επικαλείται στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ως χτες το απόγευμα η Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε με πάνω από 400 τόνους εκρηκτικών!
Οι ισραηλινές θηριωδίες προβλέπεται να κλιμακωθούν περαιτέρω. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου που είχε ακούσει νωρίτερα τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να του λέει στο τηλέφωνο πως πρέπει να σταματήσει αμέσως τους βομβαρδισμούς, κατέθετε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας ξεκαθαρίζοντας ότι η εκεχειρία «δεν είναι στην ατζέντα», ούτε στις προθέσεις του, γι' αυτό και ότι ούτε καν τη συζητά...

Στα χέρια γειτόνων το άψυχο κορμί του τρίχρονου Μοχάμεντ οδεύει προς τον τάφο. Εν απουσία των γονιών και του ενός έτους αδελφού του. Όλοι τους σκοτώθηκαν από τον ίδιο ισραηλινό πύραυλο...
Παρ' όλα αυτά αρνήθηκε να διακόψει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση προς τη Λωρίδα της Γάζας, όπως του πρότεινε ο προεδρεύων της Επιτροπής, Ζεέβ Ελκιν. Προτίμησε αντ' αυτού να διατάξει τα ισραηλινά βομβαρδιστικά να ισοπεδώνουν πολυκατοικίες, σχολεία, ακόμη και ...καφενεία, όπως αυτό της πόλης Χαν Γιούνες, όπου προβαλλόταν προχτές βράδυ ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Αργεντινής και Ολλανδίας και ισοπεδώθηκε από ισραηλινό πύραυλο με αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ θαμώνων και τον τραυματισμό 15 άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog