..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Αν. Λοβέρδος - Κυρ. Μητσοτάκης : Ο καλός, ο κακός και.......... ο άσχημος!!!!!!!!



Μεγάλος ντόρος έγινε στα αστικά ΜΜΕ, εκτιμήθηκε μάλιστα ως μίνι κυβερνητική κρίση, για την τριβή, όπως προβλήθηκε, μεταξύ Κ. Μητσοτάκη και Α. Λοβέρδου για την υπόθεση της διαθεσιμότητας και απόλυσης διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Η στάση, μάλιστα, του Α. Λοβέρδου και του ΠΑΣΟΚ προβλήθηκε ως άρνηση στις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως φιλολαϊκή διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ, αφού νοιάζεται να μη χάσουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Βεβαίως, έχουν διαφορές αλλά οι απολύσεις θα γίνουν, έτσι συμφώνησαν. Τι παίχτηκε; Το «θετικό πρόσημο», που λέει ότι δίνει το ΠΑΣΟΚ στη βαθιά αντιλαϊκή κυβέρνηση, δικαιολογώντας το γιατί χρειάζεται να συγκυβερνά, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου ότι βάζει εμπόδια στις ακραίες πολιτικές της ΝΔ. Και ταυτόχρονα να γίνεται η δουλειά του κεφαλαίου, να εφαρμόζεται η αντιδραστική πολιτική με τις όσο γίνεται λιγότερες απώλειες για τη συγκυβέρνηση. Κάτι σαν το «ο καλός, ο κακός και ο άσχημος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog