..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Θα παραλάβω ....... καμένη γη!!!!!!!   Σε συνέντευξη στην τηλεόραση του «Alpha», την περασμένη Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε το περίγραμμα των παρεμβάσεων που στοχεύει να κάνει άμεσα μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή του λαού, όπως οι ίδιοι υπόσχονται μεταξύ των άλλων υποσχέθηκε.

  Ρίχνοντας τροχιοδεικτικές για όσα θα ακολουθήσουν, ο Αλ. Τσίπρας επικαλέστηκε εξ αρχής το επιχείρημα της καμένης γης.
 Ρωτήθηκε: «Θα σας έλεγε ένας κακεντρεχής ο Τσίπρας μόλις βγει θα πει παρέλαβα καμένη γη, το κλασικό...». 
Απάντησε: «Αδικο θα έχω;».
Πόσες φορές το ακούσαμε;;;;;

 Για τον κατώτερο μισθό.
 Είπε ο Αλ. Τσίπρας: «Φέρνουμε το μισθό, τον κατώτατο μισθό εκεί που έχουμε υποσχεθεί, στα 751 ευρώ (...) Η επαναφορά του κατώτατου μισθού δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, διότι είναι στον ιδιωτικό τομέα. Η επαναφορά του μισθού στα 751 ευρώ είναι μέσα στα πλαίσια των αλλαγών που θα γίνουν για την επανασυγκρότηση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, έτσι;». Εδώ κοροϊδεύει ασύστολα. Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ «επανασυγκροτήσει το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο», το οποίο σημαίνει να καταργήσει το νόμο (ΚΥΑ) που ορίζει κατώτερο μισθό 586 ευρώ, αυτός δεν θα επανέλθει στα 751 ευρώ, όπως προέβλεπε η προηγούμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση (2010 - 2012), που έχει λήξει. Ο καθορισμός του νέου κατώτερου μισθού θα γίνει με διαπραγμάτευση ανάμεσα στον ΣΕΒ και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όπως άλλωστε προβλέπει και η νέα ΕΓΣΣΕ. Ομως, ποιος εργοδότης θα δώσει αύξηση 22% (32% αν μιλάμε για τους κάτω των 25 ετών) και ποια συμβιβασμένη πλειοψηφία (συμπεριλαμβανομένων και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ) θα οργανώσει αγώνες για να τη διεκδικήσει;

 Για το 13ο και 14ο μισθό. Ρωτήθηκε: «13ος, 14ος μισθός θα επανέλθει στο δημόσιο τομέα;»
Απάντησε: «Κοιτάξτε, λοιπόν, αυτά είναι βήματα τα οποία θα δούμε και θα τα προχωρήσουμε σταδιακά. Και θα συναρτηθεί όλο αυτό με την εξέλιξη της οικονομίας, έτσι; Δηλαδή, αν η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει. Το σχέδιο, δηλαδή, αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης δεν θα εμπεριέχει την αποκατάσταση των μισθών του 13ου και 14ου. Αυτά λέω, λοιπόν, και είμαι ειλικρινής όταν τα λέω, θα έρθουν στην πορεία, μόλις η οικονομία ξαναπάρει μπρος και θα μπορέσουμε να αρθούμε στα πόδια μας». Καταρχήν, το ίδιο επιχείρημα μπορούν να επικαλεστούν και οι εργοδότες, αν οι εργαζόμενοι τους ζητήσουν αυξήσεις στους μισθούς. Σε κάθε περίπτωση, ο Αλ. Τσίπρας λέει ορθά - κοφτά ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από τους οποίους έχασαν μέχρι και το 40% του ετήσιου εισοδήματος σε σχέση με το 2009, δεν έχουν να περιμένουν ούτε καν την αποκατάσταση των δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και του επιδόματος άδειας στον (ήδη) κουτσουρεμένο μισθό τους.

Για την ανάταξη των συντάξεων. Ρωτήθηκε: «Επαναφορά στις συντάξεις εκεί που ήταν;». 
Απάντησε: «Τις χαμηλότερες ναι, σταδιακά και το σύνολο των συντάξεων. Αντιλαμβάνεστε, ο σχεδιασμός ο δικός μας πρέπει να βασίζεται και στα δεδομένα τα δημοσιονομικά που θα έχουμε εκείνη τη στιγμή. Αλλιώς είναι να σχεδιάζουμε με δεδομένα 2012, αλλιώς με δεδομένα Μαΐου 2014, αλλιώς όταν θα γίνουν οι εκλογές, δεν ξέρω πότε θα γίνουν». Δηλαδή, και στο θέμα των συντάξεων, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της οικονομίας. Μόνο που σε ό,τι αφορά τις κατώτερες συντάξεις, οι βασικές μειώσεις προήλθαν από την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης. Αν αποδεχτούμε τη λογική του Αλ. Τσίπρα για τη (μη) αποκατάσταση του 13ου και 14ου μισθού, τότε μάλλον και οι συνταξιούχοι των 300 και των 400 ευρώ θα πρέπει να κρατούν πολύ μικρό (έως καθόλου) καλάθι...

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Ρωτήθηκε: «Αρα, πρόεδρε, αυτούς (σ.σ. τους απολυμένους στο Δημόσιο) θα τους προσλάβετε πίσω;». 
Απάντησε: «Αυτό που λέμε εμείς, με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια, είναι ότι τις μεγάλες αδικίες του μνημονίου θα τις αποκαταστήσουμε (...) Εχουμε δεσμευθεί ότι όλες οι απολύσεις που γίνανε πέρα και έξω από τα όρια του Συντάγματος θα αποκατασταθούν. Και το έχουμε δεσμευτεί αυτό διότι είναι χρέος μας απέναντι στο Σύνταγμα (...) Κι εν πάση περιπτώσει η τρόικα τους έχει πιάσει τους στόχους σε σχέση με τη συρρίκνωση του Δημοσίου (...) Εμείς ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες, δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε σε όλους όλα». Αρα, το μόνο που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να επαναπροσλάβει εκείνους τους εργαζόμενους, που οι απολύσεις τους από το Δημόσιο είναι «αντισυνταγματικές». Ποιος, όμως, θα το κρίνει αυτό; Τα ίδια δικαστήρια που έκριναν συνταγματικά τα μνημόνια και όλα τα άλλα μέτρα σε βάρος του λαού. Επικαλείται μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ σαν επιχείρημα ότι η τρόικα «έχει πιάσει τους στόχους της», δίνοντας κάλυψη στις χιλιάδες απολύσεις.


  

2 σχόλια:

 1. χαχαχαχα Μπελλο !!!!!φυλλο και φτερο τον εκανες συντροφακο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μου έκαναν ορισμένοι κριτική για την ανάρτηση ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ότι άλλο ήθελε προκύψει και τα πήρα στο κρανίο.
   Ε πάρτε τώρα λέω την συνέντευξη του Αλέξης για ν α "χαλαρώσετε"

   Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog