..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Θα λειτουργεί με λιγότερους γιατρούς!!

 
Δυο μέρες πριν την επαναλειτουργία των δομών του ΕΟΠΥΥ, όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι οι 330 μονάδες του Οργανισμού, όποτε κι αν λειτουργήσουν, θα έχουν λιγότερο προσωπικό και θα προσφέρουν πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες στα εκατομμύρια των ασφαλισμένων.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, στις 20 Μάρτη προβλέπεται να επαναλειτουργήσουν όλες οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ, ενταγμένες πλέον στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Ωστόσο, αίτηση ένταξης στο νέο σύστημα έχουν καταθέσει λιγότεροι από 2.500 γιατροί, όταν πριν τη διαθεσιμότητα στον Οργανισμό μόνιμη σχέση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ είχαν περίπου 5.500. Αλλά και απ' τους 2.500 που κατέθεσαν αίτηση ένταξης, κάποιοι τελικά δεν θα προσέλθουν στο νέο σύστημα.
Επιπλέον, δεν έχουν αρχίσει ακόμα οι διαδικασίες για την πρόσληψη 800 - 900 επικουρικών γιατρών που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την κάλυψη άμεσων αναγκών. Το υπόλοιπο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό - περισσότεροι από 2.200 εργαζόμενοι - έχουν καταθέσει αίτηση ένταξης σχεδόν στην απόλυτη πλειοψηφία τους.
Με το «λουκέτο» για έναν μήνα στις υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ, ακυρώθηκαν 1,8 εκ. δωρεάν επισκέψεις, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί κατά 17% η προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων και οι γενικές εφημερίες να μετατρέπονται σε κόλαση.
Στο μεταξύ, η Ενωση Ιατρών (ΕΝΙ) ΕΟΠΥΥ - δηλαδή των 5.000 συμβεβλημένων γιατρών για 400 επισκέψεις το μήνα - με χτεσινή ανακοίνωση απειλεί με «άμεσες ενέργειες», ζητώντας διαπραγμάτευση με τον Οργανισμό για την ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν στις 31/3. Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε τρίμηνη παράταση, αλλά δεν τη δέχεται η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ. Μέχρι χτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, είχαν καταχωρηθεί 10.132 προγραμματισμένες εξετάσεις από 539 Ιατρούς για τον Μάρτη και 299.100 εκτελεσμένες εξετάσεις από 2.397 ιατρούς, ενώ για τον Απρίλη έχουν προγραμματιστεί 3.132 επισκέψεις από 79 ιατρούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog