..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Διαλύουν τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ!!!!


Σε εφαρμογή τέθηκε από χτες το σκέλος του νόμου για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που αφορά την παράδοση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ στις κεντρικές επιτροπές του Οργανισμού και από εκεί στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι διευθυντές των 57 Περιφερειών καλούνται να παραλάβουν, να διαφυλάξουν και να παραδώσουν στη συνέχεια στις ΥΠΕ περιουσία δισ. ευρώ. Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντού, θα πρέπει να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, σε ένα μήνα θα ολοκληρωθεί η μεταφορά στις ΥΠΕ και η κινητικότητα των εργαζομένων. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία που ξεκίνησε χτες, κατ' εφαρμογή του νόμου για την ΠΦΥ, εκτός του ότι βάζει επιπλέον εμπόδια για την παροχή υπηρεσιών ΠΦΥ στα εκατομμύρια ασφαλισμένους του Οργανισμού, αυξάνει τον κίνδυνο πολλές από τις μονάδες να μην λειτουργήσουν.
Αυτό που συνολικά υπηρετεί η μεταρρύθμιση είναι η ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της ΠΦΥ, προς όφελος των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας. Η απαξίωση των δομών του ΕΟΠΥΥ, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση των μονάδων που προβλέπει ο νόμος, θα οδηγήσει σε λουκέτα και σε συγχωνεύσεις, με στόχο, όπως υπάρχει σε διάφορους σχεδιασμούς, μια νομαρχιακή μονάδα Υγείας ανά δήμο.
Το μεγάλο ζήτημα είναι το πώς θα αντιδράσουν περεταίρω ο λαός και οι φορείς και τοπικά, πέρα από το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog