..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γ. Βρούτσης: Ο φακίρης!!!!!!!!!!


Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% γιατί έτσι θα δημιουργηθούν 30.000 νέες θέσεις εργασίας και θα αυξηθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων! Να θυμίσουμε ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5% έχει νομοθετηθεί και ήδη έχουν μειωθεί κατά 1,1%. Βεβαίως, το επιχείρημα του υπουργού είναι φακιρικό. Ο ίδιος δικαιολόγησε τη μείωση του κατώτατου μισθού με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στα 586 ευρώ μεικτά με το επιχείρημα της αύξησης των θέσεων εργασίας. Και όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά η ανεργία καλπάζει. Ετσι και τώρα καμιά θέση εργασίας δε θα δημιουργηθεί. Τα κέρδη όμως των μεγαλοεπιχειρηματιών θα αυξηθούν, γι' αυτό το κάνει η κυβέρνηση, σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των εργαζομένων, ενώ θα συνοδευτούν με δραστικές περικοπές σε συντάξεις και άλλες, όσες ακόμη απέμειναν, παροχές. Ασε που και οι εργοδοτικές εισφορές λεφτά των εργαζομένων είναι. Να, γιατί λέμε αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική αντεπίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog