..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Δεν άνοιξαν τα καταστήματα στην Αλεξάνδρειας.


Ακολουθώντας την προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, το μεγαλύτερο μέρος των εμπορικών καταστημάτων στην Αλεξάνδρεια δεν άνοιξαν σήμερα Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
Στο μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο - 1000 m- στην οδό Δ. Βετσοπούλου  μόνο 3 καταστήματα ήταν ανοικτά στη δε Μ. Αλεξάνδρου μόνο ένα.  
Επίσης ανοικτά ήταν οι αλυσίδες μεγάλων καταστημάτων και κάποια σούπερ μάρκετ.
Οι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου με αποτέλεσμα στους εμπορικούς δρόμους της Αλεξάνδρειας να μην κυκλοφορεί κανείς.
Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Εμπ. Συλλόγου Αλεξάνδρειας και φωτογραφικό υλικό με τους παραπάνω εμπορικούς δρόμους. 
Αντίσταση κατά του Ανοίγματος της Κυριακής
Αλεξάνδρεια 16/01/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
(Για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και για κάθε Κυριακή )
Προς: Συμπολίτες, Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι και Καταναλωτές
Με ένα καθαρό ψυχρό επαγγελματικό υπολογισμό οι Βουλευτές του θερινού τμήματος της Βουλής, μέλη της Κυβερνήσεως και με σωρεία έωλων επιχειρημάτων ψήφισαν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Ενός θεσμού που κρατά πέρα των 2.000 ετών !
Η άποψη, η θέση και η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπόρων σε όλη τη χώρα σε σχέση με την Κυριακάτικη Αργία, είναι γνωστή.
Παρά τα ψευδή δημοσιεύματα που στοχευμένα παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε. ,εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών απ’ όπου και “τρέφονται”, για δήθεν ΄΄μοιρασμένους΄΄ Εμπορικούς Συλλόγους, για τάχατες ΄΄διχασμένους΄΄ εμπόρους και άλλα προβοκατόρικα, ένα είναι δεδομένο και καταγεγραμμένο…Το 90% και πλέον των εμπόρων της χώρας είναι αντίθετο με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, θεωρεί επιβεβλημένη τη νομοθετική κατοχύρωσή της και εκτιμά ότι το πρότερο νομοθετικό πλαίσιο ( με μια μόνο Κυριακή ανοιχτά, αυτή των Χριστουγέννων) είναι επαρκέστατο για όλους, καταναλωτές – καταστήματα – εργαζομένους.
Η επιχειρούμενη με τον νέο Νόμο ουσιαστικά ολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, όχι μόνο μας βρίσκει ριζικά αντίθετους αλλά κυρίως μας βρίσκει έτοιμους να ανατρέψουμε και να καταργήσουμε τον συγκεκριμένο Νόμο στην πράξη.
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου (αλλά και κάθε Κυριακή ) όλα τα καταστήματα της πόλης μας(όπως και όλα τα καταστήματα του Νομού, κατόπιν σχετικών αποφάσεων των Εμπορικών Συλλόγων ) θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας σας ζητά να μην στηρίξετε έστω και άθελά σας την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης και τις βρώμικες μεθοδεύσεις των πολυεθνικών, των υπεραγορών και των εμπορικών μονοπωλίων.
Σας προτείνει να μην παρασυρθείτε και να μην επισκεφθείτε κανένα μαγαζί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.
Σας καλεί να ξεκινήσουμε την δική μας κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη, που όσο περισσότερο θα μεγαλώνει και θα στεριώνει τόσο περισσότερο θα εμποδίζει την καταστροφή της ζωής μας και το μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και την πατρίδα μας.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας δεν είναι μόνο πρόβλημα των εμπόρων!!!
Ξεκινούν από εμάς και θα φτάσουν σε όλους….!!!
Θα τους αφήσουμε;;
Μπορούμε να το αποτρέψουμε!!!
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.ΑΛ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog