..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Γιώργος Κακουλίδης: Λίβελος!!!!!!!


1. Δεν ελπίζω πια παρά σ' έναν αιφνίδιο θάνατο του ευρώ που θα δώσει τέλος στην ατιμία και την ντροπή. Εναν αιφνίδιο θάνατο που θα τον υποδεχτώ ενθουσιαστικά, γιατί θα δώσει στη ζωή μας τη θέση που της αξίζει.
2. Πρέπει να ενσταλάξουμε μέσα στους ενόχους που μας έφεραν σ' αυτό το χάλι το πιο δραστικό μας δηλητήριο. Πρέπει οι θαυμαστές του ευρώ να χάσουν τον έλεγχο του εαυτού τους, να φωτιστεί η μυστική τους ζωή, η οποία ξεσπά πάνω μας σαν κοινωνική μάστιγα.
3. Στο μεγάλο φόβο που μας βύθισε η Ευρώπη πρέπει ν' απαντήσουμε με την κατάρρευσή της, ν' ανακαλύψουμε όλους τους πένθιμους συνδυασμούς με τους οποίους πειραματίστηκαν πάνω μας και να τους επιστρέψουμε στους θύτες. Οσοι μας κατέστησαν ανίκανους ν' ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας και να φυτοζωούμε, τους αξίζει να ζήσουν μέσα στις ένδοξες μητροπόλεις τους χωρίς πόρους, χωρίς εισοδήματα και, το κυριότερο, να ζητιανεύουν για μια θεσούλα που δε θα είναι σύμφωνη με την κλίση τους.
4. Οσο κι αν οι Συριζαίοι επιμένουν πως μόνο μέσα από την Ευρώπη πρέπει να γίνουν όλα όπως πρέπει, οφείλουμε να διαδίδουμε προς όλους πως η εκδίκηση για την πτώση μας δεν είναι ανέφικτη. Μέσα από μια ατελείωτη αλυσίδα ταπεινώσεων, πρέπει να συναρτήσουμε τη στάση μας με τη στάση των συμπολιτών μας που σιγά-σιγά ξεπερνούν την παθητικότητά τους, αρνούνται να κατέλθουν σε χαμηλότερο επίπεδο κι επιθυμούν ν' απαλλαγούν από την οδύνη.
5. Οσο κι αν προσπάθησε η καθεστωτική δημοσιογραφία, αποδείξαμε πως δεν είμαστε ανάξιοι των δασκάλων μας. Η παρεξηγημένη ζωή μας, την οποία θρυμμάτισε το θράσος των Ευρωπαίων, μας έκανε προσώρας να ξεχάσουμε αρχές και κανόνες και να παρασύρουμε ο ένας τον άλλον στη διάλυση. Οσοι φλυαρούν ζητώντας από τη Μέρκελ εξηγήσεις το κάνουν από υστεροβουλία, τονίζοντας ότι το μένος απέναντι στην Ευρώπη είναι παράλογο, όπως η έμμονη ιδέα μας για αξιοπρέπεια. Δεν επιθυμούν να καταλάβουν πως τώρα διεκδικούμε το «νόμο του χρόνου», όπως τον αποτύπωσε στα σονέτα του ο Σαίξπηρ.
6. Είναι ενοχλητική η τροχιά μας μέσα στην Ευρώπη. «Παρασιτικές παρουσίες» μας αποκαλούν οι φυλλάδες τους. Ολοι οι χριστιανοί της Ευρώπης, εθισμένοι στην παραπλανητική διπλωματία, μας άφησαν να φλυαρούμε μαζί τους πιστεύοντας ότι όλος αυτός ο κόσμος, λόγω πολιτισμού, θα προστάτευε τους αδύναμους. Τι θλιβερός εναγκαλισμός, τι θανάσιμη εμπειρία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε τις αποσκευές μας για ένα άλλο ταξίδι με προορισμό το κέντρο μας.
7. Η περιφρόνησή μου μεγαλώνει για όλους τους κύκλους που μιλάνε ακόμα και την ύστατη ώρα υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι σοβαρό θέμα η ζωή μας για να την εγκαταλείψουμε στην τύχη ή στα χέρια ενός ανεύθυνου Σαμαρά. Οι αξιώσεις των εταίρων είναι πια αφόρητες. Είμαστε πια το έλεος μιας τυφλότητας η οποία προκύπτει από την έπαρση και την εξάρτηση από την τοκογλυφία.

8. Δεν υπάρχει κοινή ζωή με τους Ευρωπαίους. Η παρούσα κατάσταση ή θα συνεχίσει ως έχει πολλαπλασιάζοντας έτσι τους εξαθλιωμένους ή θα πρέπει να επικεντρωθούμε σ' εκείνα τα χαρίσματα που θα μας δώσουν δύναμη για να βγούμε από το φέρετρο της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog