..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Η "Λευκή εβδομάδα" και η "δημοσιογραφία" σήμερα!!!!!!!

Η «Λευκή βδομάδα» και η «δημοσιογραφία» σήμερα…

Το γύρω του διαδικτύου έκανε η παρακάτω είδηση που αφορά σχετική πρόταση της Ομοσπονδίας ξενοδόχων Ελλάδας: «Μεταξύ των προτάσεων που είχε καταθέσει η ΠΟΞ προς την κυβέρνηση είναι αυτή που αφορά στη «σχολική ανάπαυλα», έχει ως εξής:  Δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα. Τούτο μπορεί να συμβεί εφόσον κλείσουν τα σχολεία τις 4 επόμενες της αργίας ημέρες. Πρόκειται για μια ενέργεια που λειτουργεί εδώ και χρόνια, με καλά αποτελέσματα, σε αρκετές χώρες του εξωτερικού (σκι για τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης προκειμένου να ενισχυθούν τα χειμερινά θέρετρα) και που εφόσον συνδυαστεί με ενημερωτική καμπάνια από το Υπουργείο Τουρισμού και με δελεαστική τιμολογιακή πολιτική από τα μέλη της Π.Ο.Ξ, (π.χ. δωρεάν διαμονή για τα παιδιά εντός του δωματίου των γονέων ή/και έκπτωση έως και 50% σε ξεχωριστό δωμάτιο), θα δρούσε άκρως θετικά στην κατεύθυνση της τόνωσης του χειμερινού τουρισμού της χώρας μας. Σε περίπτωση που τίθεται ζήτημα απώλειας διδακτικών ωρών, τούτες κάλλιστα θα μπορούσαν να αναπληρωθούν είτε από την περικοπή των σχολικών περιπάτων που αριθμούνται σε πέντε στη διάρκεια του διδακτικού έτους, είτε με την επίσπευση της έναρξης της προσεχούς σχολικής χρονιάς κατά δύο μέρες, συνδυαστικά με την επιμήκυνσή της κατά δύο μέρες, είτε με συνδυασμό των ανωτέρω. Παρότι η επιτυχία του εγχειρήματος έχει αποδειχθεί από τη διεθνή πρακτική, αποδεχόμαστε την πιλοτική εφαρμογή για την προσεχή σχολική χρονιά, με το βασικό επιχείρημα ότι ο χειμώνας που θα διανύσουμε θα είναι καθοριστικός για τη χώρα και την οικονομία της, σε όλα τα επίπεδα».


Η είδηση αυτή- χωρίς να έχει γίνει ακόμη τουλάχιστον αποδεκτή από μέρους της κυβέρνησης- θεωρήθηκε ως δεδομένη από τα διάφορα ΜΜΕ γι’αυτό και αναπαράχθηκε σε μεγάλη έκταση, δείχνοντας και την ποιότητα της δημοσιογραφίας σήμερα…
Οι επιθυμίες των ξενοδόχων για αύξηση των εσόδων τους θεωρήθηκαν από τα ΜΜΕ αυτά κάτι ως «θεσμός» και «αναγκαιότητα» στην οποία «οφείλει» να προσαρμοστεί και η σχολική πραγματικότητα. Θα θυμηθούμε απλά ότι ήταν αρκετά από τα ΜΜΕ αυτά, ήταν εκείνα  που κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών τους κατηγορούσαν ότι «χάνονται ώρες διδασκαλίας από την εκπαίδευση των μαθητών», ενώ την ίδια στάση είχαν και κατά τη διάρκεια των μαθητικών καταλήψεων. Τώρα εν χορώ ανακαλύπτουν τα «καλά» για την οικονομία (για τους Ξενοδόχους φυσικά και όχι τους ξενοδοχοϋπάλληλους) από την επιβολή ενός τέτοιου μέτρου. Δεν γνωρίζουμε τελικά τι θα πράξει η κυβέρνηση. Όμως το «σώου» με τη βοήθεια των ΜΜΕ έχει στηθεί!

η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog