..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ό Αλ. Τσίπρας μπροστά στις Ευρωεκλογές βγάζει τα "όπλα " του!!!!!!


Στη δημιουργία ψευδαισθήσεων ότι μπορεί να γίνει πιο «ανθρώπινη» η ΕΕ εστιάζει την προεκλογική του εκστρατεία ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την υποψηφιότητα του  για την προεδρία της Κομισιόν, που αποτελεί ένα θεσμό στυλοβάτη της αντιλαϊκής στρατηγικής της λυκοσυμμαχίας.
Με άρθρο του στο περιοδικό New Europe, υπό τον τίτλο «Η Ευρώπη που θέλουμε» δηλώνει πως «στη θέση μίας Ευρώπης όπου επικρατεί ο φόβος της ανεργίας, της ασθένειας, των γηρατειών και της φτώχειας, στη θέση μίας Ευρώπης, η οποία δουλεύει για τις ανάγκες των τραπεζιτών, εμείς προτάσσουμε μία Ευρώπη στην υπηρεσία των ανθρώπινων αναγκών». Θέλοντας να κρύψει ότι η ΕΕ μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει ως ιμπεριαλιστική ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, ισχυρίζεται πως η υποψηφιότητα του επιδιώκει «τον αναπροσανατολισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση».
Στο άρθρο του ο Αλέξης Τσίπρας προπαγανδίζει ένα άλλο μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, αναφέροντας ότι επιθυμεί το τέλος του «νεοφιλελευθερισμού» και της «λιτότητας». Επίσης καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που κατά τους οπαδούς αυτής της συνταγής, εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες του κεφαλαίου στις συνθήκες της κρίσης.

Στο άρθρο του τάσσεται υπέρ της «κατάργησης» των μνημονίων και της «συντονισμένης αναθέρμανσης» όλων των ευρωπαϊκών οικονομιών. Ωστόσο η κατάργηση των μνημονίων συνιστά επικοινωνιακό πυροτέχνημα αφού από την 1η Γενάρη ισχύει ενισχυμένη δημοσιονομική εποπτεία για όλα τα κράτη – μέλη, ενώ η αναθέρμανση των ευρωπαϊκών οικονομιών αφορά τρόπους επιπλέον χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Τον ίδιο στόχο της εξασφάλισης καλύτερων όρων για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων τμημάτων του κεφαλαίου εξυπηρετούν και άλλες προτάσεις που καταθέτει όπως η λειτουργία μιας «αυθεντικής» Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εκτός από τις τράπεζες θα δανείζει και τα κράτη ή τη διοργάνωση μίας Συνδιάσκεψης για το Ευρωπαϊκό Χρέος......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog