..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Πετρέλαια Πρίνου: Για 6 χρόνια η εκμετάλλευση τους στην BP!!!!!!!!!


Στην πολυεθνική BP περνά η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου του Πρίνου καθώς η σχετική συμφωνία υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος μεταξύ της «Energean Oil» και της «BP Oil International».
Με βάση τη συμφωνία, η διάθεση του συνόλου της παραγωγής του Πρίνου περνά στη βρετανική εταιρεία για διάστημα 6 ετών και η συνολική αξία της συμφωνίας είναι 500 εκατ. ευρώ. Επίσης προβλέπει την υλοποίηση νέων γεωτρήσεων για το διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου, στα 5.000 βαρέλια ημερησίως από 2.500 που είναι σήμερα.

Για να προχωρήσει η συμφωνία των δύο εταιρειών, το υπουργείο Περιβάλλοντος τροποποιεί το σχετικό νόμο για να καταργηθεί το ειδικό καθεστώς που ισχύει έως τώρα και θα επιτρέπεται η παραγωγή να διατίθεται ελεύθερα από την εταιρεία που διαχειρίζεται το κοίτασμα «Energean».

Το ισχύον καθεστώς επιβάλλει το σύνολο της παραγωγής να πωλείται υποχρεωτικά στα ΕΛΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog