..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΗΠΑ: Ουρές για συσσίτια και ......μαριχουάνα!!!!!!!


Σεπτέμβριος 2011. Ν. Υόρκη ουρές για συσσίτιο
Νόμιμα, όχι μόνο για «ιατρικούς» λόγους, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα, αλλά και για «ψυχαγωγικούς» θα πωλείται η μαριχουάνα στις ΗΠΑ. Σήμερα άνοιξαν τα πρώτα«coffee shops» στο Κολοράντο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν και στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Τον περασμένο Νοέμβρη ψηφίστηκε ένας νόμος που επιτρέπει την ίδρυση τέτοιων «καταστημάτων» που θα πωλούν έως και 28 γραμμάρια κάνναβης στους πελάτες τους για «ψυχαγωγικούς» και «ιατρικούς» σκοπούς.
Μάλιστα στο Ντένβερ του Κολοράντο δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο κάνναβης διοργάνωσαν πάρτι όπου όσοι συμμετείχαν κάπνισαν δημοσίως μαριχουάνα, παρ' ότι ο νόμος επιτρέπει την πώληση, όχι όμως και τη δημόσια χρήση του ναρκωτικού. Πολλά από τα καταστήματα του Κολοράντο που θα διαθέτουν μαριχουάνα πωλούσαν ήδη το ναρκωτικό για... ιατρικούς σκοπούς, αφού η χρήση του είναι νόμιμη, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, αλλά μόνο με συνταγή γιατρού. Σε άλλες 20 Πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται σήμερα η πώληση κάνναβης σε «ασθενείς».


Στόχος τους συστήματος είναι να αποτρέπει οποιαδήποτε μορφή αντίστασης των λαών, των νέων, όλων εκείνων που οι ζωές τους πλήττονται. Έτσι επιτυγχάνεται η «ομαλοποίηση των συμπεριφορών», (όπως λένε διάφοροι επιφανείς προπαγανδιστές της νόμιμης μαστούρας) και ο κοινωνικός  έλεγχος. Για αυτό το λόγο εφοδίασαν με «ψυχαγωγικά χάπια» και «ηρεμιστικά» τους στρατιώτες στην εισβολή του Ιράκ, γέμισαν με ναρκωτικά τους στρατιώτες στο Βιετνάμ και όπου αλλού έχει επιτεθεί ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός.
Τα τελευταία χρόνια οι ειδήσεις που αποκαλύπτουν την απάτη και την επικινδυνότητα του λεγόμενου «ολλανδικού πειράματος» στην πολιτική για τα ναρκωτικά είναι συνεχόμενες. Η τοξικομανία όχι μόνο δε μειώθηκε, αλλά πήρε εκρηκτικές διαστάσεις. Ήδη τα τελευταία χρόνια οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο κατάργησης του λεγόμενου «ολλανδικού μοντέλου». Τα περιβόητα «coffee shops» λειτουργούν από το 1976, με απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να θεωρήσει τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη χρήση και την εμπορία της κάνναβης ως «χαμηλής προτεραιότητας».

Οι αρχές επέτρεψαν σε μια σειρά «καφέ» να εμπορεύονται ποσότητες ανά χρήστη, αρχικά μέχρι 30 γραμμάρια. Από το 1996, το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο εμπορίας ανά «πελάτη» μειώθηκε στα 5 γραμμάρια. Τυπικά και μόνο απαγορεύεται η πώληση κάνναβης σε ανήλικους και η πώληση άλλων ναρκωτικών (είναι γνωστό ότι πωλούνται παραισθησιογόνα μανιτάρια, LSD, ενώ στους δρόμους γύρω από τα συγκεκριμένα μαγαζιά ανθεί το παράνομο εμπόριο κάθε ναρκωτικής ουσίας).
Το «ολλανδικό μοντέλο» αποτελεί μια αρνητική απάντηση σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι η αποποινικοποίηση θα μειώσει τη χρήση και την εγκληματικότητα. Ανάλογα αποτελέσματα σημειώθηκαν και με το πάρκο της Ζυρίχης στην Ελβετία (όπου γινόταν ελεύθερη χρήση ηρωίνης, η οποία διανεμόταν από το κράτος), το οποίο οι Αρχές αναγκάστηκαν τελικά να κλείσουν, καθώς και στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, όπου οργανώθηκαν προγράμματα δωρεάν χορήγησης ηρωίνης στα νοσοκομεία, χωρίς φυσικά θετικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog