..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός, τι ακριβώς σέβεται;;;;;;;;;;

Διαμαρτυρία με κλειστά σχολεία στη Νάουσα ελλείψει πόρων για θέρμανση
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε (18/12) ο Δήμαρχος Νάουσας ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε: «…Σέβομαι όλους τους αγώνες του ΚΚΕ για την Εθνική Ανεξαρτησία, αλλά πάνω από όλα κομμουνισμός είναι ψυχή, Αλληλεγγύη στον αδύνατο πολίτη..» (ΗΜΕΡΗΣΙΑ 19/12) Και αυτά με αφορμή την υπόθεση με τη «χορηγία» πετρελαίου από το ίδρυμα του Τ. Σόρος και την άρνηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όπως και της Ένωσης Γονέων και της ΕΛΜΕ για την αποδοχή της.
Ας μας επιτραπούν κάποια σχόλια.
1. Ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης σε τέτοιες περιπτώσεις θα έλεγε: «Παινεύουν τους πεθαμένους, για να θάψουν τους ζωντανούς». Δηλαδή εφόσον δεν μπορούν να αρνηθούν την ιστορική αγωνιστική προσφορά του ΚΚΕ, εδώ και 95 χρόνια στην Ελληνική κοινωνία, προσφορά που δέθηκε με ποτάμια αίματος των αγωνιστών του,  προσπαθούν να αντιπαραθέσουν το ηρωικό αυτό παρελθόν με τις σημερινές πολιτικές του θέσεις. Και αυτό το κάνουν για να δικαιολογήσουν τη δική τους πολιτική.
2. Το ΚΚΕ έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι με τη μεριά των καταπιεσμένων της καπιταλιστικής κοινωνίας. Μαζί μ’αυτούς παλεύει για τα καθημερινά τους προβλήματα δείχνοντας παράλληλα την ανάγκη να περάσει η κοινωνία από την «προϊστορία» στην πραγματική της ιστορία που είναι η ανατροπή του καπιταλισμού κα η εγκαθίδρυση της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα «φιλάνθρωπο» αλλά κόμμα που παλεύει για να μην έχει ανάγκη «φιλανθρωπίας» η κοινωνία και να κυριαρχεί σ’αυτήν ο γνήσιος ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη, κάτι που δεν μπορεί να γίνει όταν «κουμάντο» οικονομικό και πολιτικό σ’αυτήν κάνουν κάθε είδους «Σόρος», κάθε είδους δηλαδή κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι.


3. Η Δημοτική Αρχή της Νάουσας στο όνομα αντιμετώπισης των αναγκών σε πετρέλαιο για τα σχολεία, ως αποτέλεσμα της βάρβαρης ακολουθούμενης πολιτικής της συγκυβέρνησης (να σημειώσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ έβγαινε Δήμαρχος, ενώ σταθερή ήταν η υποστήριξη του, αρχικά τουλάχιστον όπως ο ίδιος δήλωνε, στον «Καλλικράτη») «αξιοποιεί» (το ζήτησε μάλιστα και δεν της προσφέρθηκε απλά) τη χορηγία του ιδρύματος «Open Society Foundation» του Τζορτζ Σόρος. Η αντίδραση γονιών και εκπαιδευτικών στηρίζεται στη σταθερή αντίθετη άποψη τους στην ύπαρξη κάθε είδους «χορηγών» στην Εκπαίδευση , στη Υγεία, τον Πολιτισμό κλπ.
4. Η χώρα, η περιοχή μας έχει «πείρα και μνήμη» από τους διάφορους μεγαλόσχημους χορηγούς όπως π.χ τους «Λαναράδες». Τους μεγάλους όπως τους ονόμασαν «εθνικούς ευεργέτες» που η περιουσία τους στήθηκε από τον ιδρώτα και το αίμα του εργαζόμενου λαού. Εκείνους που τους παραχωρεί το (αστικό) κράτος έργα, δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, δάση, παιδεία, υγεία, εθνική άμυνα, για να κερδοφορούν. Εκείνους τους χρυσοκάνθαρους του πλούτου που χαίρουν φοροελαφρύνσεων και φοροασυλίας, όταν ο λαός ματώνει διαρκώς για να πληρώσει φόρους και χαράτσια . Από αυτή την άποψη εάν πραγματικά ο δήμαρχος σέβονταν το ΚΚΕ και κυρίως τους αγώνες του λαού της «εργατομάνας- ανταρτομάνας Νάουσας» στην οποία είναι δήμαρχος, θα έπρεπε να ορθώσει ένα περήφανο όχι στην «χορηγία» και όχι να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα….

αναδ. η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog