..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Το γενόσημο της........ Αριστεράς!!!!!


Προτάσεις που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα σπίτια που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.
Τις σχετικές τροπολογίες παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης και ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της ΚΟ Θανάσης Πετράκος.
Συγκεκριμένα για το ηλεκτρικό ρεύμα ζήτησαν να επανασυνδεθεί «σε όλους τους φτωχούς οικιακούς καταναλωτές που λόγω αδυναμίας πληρωμής δεν έχουν ρεύμα» και επίσης να δοθεί σε όσους είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και σε όσους είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο «δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα 300 KWH το μήνα». Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι «οι όψιμες κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν λύνουν σε καμία περίπτωση το σοβαρό πρόβλημα» κάτι που δεν κάνουν ούτε οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού παραμένουν τόσο η πανάκριβη κοστολόγηση του οικιακού ρεύματος όσο οι έμμεσοι φόροι στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά την απαγόρευση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Επιπλέον αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αφού στην αιτιολογική έκθεση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το κόστος της παροχής αυτής μπορεί να χρηματοδοτηθεί, όχι αποκλειστικά από τον δημόσιο προϋπολογισμό, αλλά... από την αναμόρφωση του ποσού των ΥΚΩ (υπηρεσίες κοινής ωφέλειας)».
Για το πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν «μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 ώστε η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να κατέβει στα 90 λεπτά περίπου» τιμή που και τότε όπως και τώρα είναι απλησίαστη για τις λαϊκές οικογένειες. Επιπλέον «να διευρυνθούν ριζικά τα κριτήρια και να καλυφθούν όλες οι μορφές θέρμανσης» και «η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης να ανέβει στο 50%».
Και για το πετρέλαιο θέρμανσης ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει κάθε αναφορά στην κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και γενικά στα καύσιμα που θα μειώσει κατά πολύ τις τιμές.
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αθωώνει τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ τις οποίες συναποφασίζουν οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ και επιρρίπτει αποκλειστικά τις ευθύνες στην κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για το ηλεκτρικό ρεύμα αναφέρεται ότι «η προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας και η εξασφάλιση πρόσβασης στα είδη πρώτης ανάγκης αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό θεσμικό Πλαίσιο. Κακώς μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί κατάλληλα μέτρα που λαμβάνονται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μάλιστα δεν σοβεί τέτοιας έκτασης ανθρωπιστική κρίση».


1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog