..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Πορνεία: Γιγάντωση στη κρίση!!!!!!!!



Μπορεί ορισμένοι τομείς της καπιταλιστικής οικονομίας να έχουν πληγεί από την κρίση, ωστόσο υπάρχει ένας τομέας που γνωρίζει άνθιση. Πρόκειται για τη βιομηχανία της πορνείας που γιγαντώνεται διαρκώς σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με έρευνα γαλλικής οργάνωσης.

Αύξηση των ανθρώπων που εκπορνεύονται

Στην ετήσια έκθεσή της με τίτλο «Σεξουαλική εκμετάλλευση, μια απειλή που εντείνεται», η οργάνωση "Fondation Scelles", η οποία μάχεται ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση, καταγράφει τις τάσεις όσον αφορά το φαινόμενο της πορνείας σε 66 χώρες, όπου «ο αριθμός των προσώπων που εκπορνεύονται δεν σταματά να αυξάνεται κι η σεξουαλική εκμετάλλευση εμφανίζεται περισσότερο από ποτέ ως μια τεράστια παγκοσμιοποιημένη αγορά που ξεπερνά τις εθνικότητες». Τα δίκτυα πορνείας δείχνουν μια «μεγάλη προσαρμοστικότητα» στις εκάστοτε συνθήκες, εξήγησε ο Ιβ Σαρπενέλ, δικαστικός και πρόεδρος της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Παρίσι. «Οι μαστροποί συνάπτουν εμπορικές συμφωνίες μεταξύ τους» δήλωσε, φέρνοντας ως παράδειγμα κυκλώματα στη Ρουμανία τα οποία «πωλούν νέες γυναίκες από τον Ισημερινό σε Γάλλους» κι ένα δίκτυο στον Λίβανο που «έφθασε ως τη Βενεζουέλα αναζητώντας γυναίκες για να τις πωλεί στη Γαλλία».

Ο καπιταλισμός κάνει την πορνεία «βιομηχανία»

Η σεξουαλική εκμετάλλευση γιγαντώνεται από «την ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών και των προσώπων» προσέθεσε ο πρόεδρος της οργάνωσης. Το φαινόμενο των φορτηγών που περνούσαν μυστικά τις ιερόδουλες παράνομα από τα σύνορα δεν υφίσταται πια: Σήμερα, η πλειονότητα των ιερόδουλων έρχονται από το εξωτερικό (σε ποσοστό 90%) «με νόμιμα χαρτιά, ή σχεδόν νόμιμα. Φθάνουν αεροπορικώς στα πλαίσια μιας συμφωνίας» εξήγησε, επικαλούμενος υποθέσεις με ιερόδουλες από τη Νιγηρία κι την Κίνα που έρχονται «μέσω τουριστικών γραφείων». Στην Κύπρο, για παράδειγμα, τα κυκλώματα πορνείας διακινούν γυναίκες από την Ουκρανία ή τη Ρωσία με θεωρήσεις διαβατηρίων και άδειες εισόδου οι οποίες τις εμφανίζουν ως «εξωτικές χορεύτριες» ή «καλλιτέχνιδες», πριν τις στείλει σε χώρες του Κόλπου.


Τεράστια κέρδη για τα διεθνή κυκλώματα πορνείας

 
Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει την αβεβαιότητα μετατρέποντας την αγοραπωλησία ανθρώπων σε κάτι «πολύ τετριμμένο» υπογράμμισε η Σαντρά Αγιάντ, υπεύθυνη του Κέντρου Διεθνών Ερευνών και Τεκμηρίωσης για τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση (Crides) που έχει συσταθεί από την οργάνωση και συντονίζει την έκδοση της έκθεσης. Μέσω του Διαδικτύου, τα πλέον ευάλωτα πρόσωπα ανταποκρίνονται σε ψεύτικες αγγελίες εργασίας στο εξωτερικό, όπως για θέσεις μπέιμπι-σίτερ, οικιακών βοηθών, υπηρετριών ή μοντέλων, τόνισε η ίδια.

Στη συνέχεια προκειμένου να ξεπληρώσουν το χρέος, συχνά υπέρογκο, που οφείλουν στα πρόσωπα που φρόντισαν να μπορέσουν να περάσουν τα σύνορα (περίπου 50.000 έως 60.000 ευρώ), πολλές γυναίκες αναγκάζονται να εκπορνευτούν: «Τις κρατούν δίνοντάς τους ναρκωτικά, απειλώντας τις οικογένειές τους. . .», εξήγησε ο Σαρπενέλ. Μια ιερόδουλη εξασφαλίζει κέρδος 150.000 ευρώ τον χρόνο κατά μέσον όρο στον προαγωγό της, αποκαλύπτει η έρευνα αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog