..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Βενιζέλος- Τσίπρας : Μιλάνε για την "Χρυσή Αυγή"

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, δεν υποτασσόμαστε στα γερμανοτσογλάνια!

Το εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, αναδεικνύουν με δηλώσεις τους στο "Βήμα" οι πολιτικοί αρχηγοί, ορθώνουν μέτωπο κατά του ναζισμού και του νεοφασισμού και καλούν τους πολίτες να προασπίσουν το δημοκρατικό πολίτευμα.


«Η ανοχή απέναντι στη βία και τη βιαιότητα, εξοντώνει και ευτελίζει τη δημοκρατία» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος και σημειώνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι «μια εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί με πρόσοψη και προκάλυμμα πολιτικού κόμματος. Αυτό δεν αφορά τους απλούς ψηφοφόρους, αλλά την ηγεσία και τα δικτυωμένα ενεργά μέλη. Η ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί».

«Η δημοκρατία που σου επιτρέπει να διαφωνείς πρέπει να προστατεύεται και άρα να αμύνεται» υπογραμμίζει ο κ. Βενιζέλος


Ο Αλ. Τσίπρας με τον «φιλοχρυσαυγίτη» Θ. Αναστασιάδη
«Χρειάζεται ενότητα των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων και όλων εκείνων των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται την ανάγκη υπεράσπισης της δημοκρατίας. Ο αγώνας εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι αγώνας για τη δημοκρατία, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της ανθρωπιάς και του πολιτισμού» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσθέτει ότι «η ριζική αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου απαιτεί να δοθεί τέλος στη μνημονιακή εξαθλίωση».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει "πολιτική επικίνδυνη" την περιβόητη "θεωρία των δύο άκρων", που «επιστρατεύει σύσσωμο το μπλοκ του "μνημονιακού τόξου", προκειμένου να εξισώσει την προοδευτική δράση εναντίον του μνημονίου, με την εγκληματική βία μιας οργανωμένης φασιστικής ομάδας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog