..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης



Εναν και πλέον μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους και ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία της β' ξένης γλώσσας επιλογής, δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Εκατοντάδες είναι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ακόμα περιμένουν την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές. Ενώ οι μαθητές που δε διδάσκονται τη δεύτερη ξένη γλώσσα επιλογής αποτελούν πλειοψηφία.
Η κατάσταση αυτή έρχεται να φέρει το τελικό χτύπημα στη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας για τους μαθητές και στις εργασιακές σχέσεις για τους εκπαιδευτικούς. 
Η Επιτροπή Αγώνα Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη διακηρυγμένη στάση του υπουργείου Παιδείας να μην προβεί σε προσλήψεις αναπληρωτών β' ξένης γλώσσας για το σχολικό έτος 2012 - 2013, καταδικάζοντας έτσι τους μαθητές να μη διδάσκονται τη γλώσσα της επιλογής τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς μετά από χρόνια ελαστικής απασχόλησης στην ανεργία. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η στάση αυτή του υπουργείου οδηγεί σταδιακά στην κατάργηση της διδασκαλίας της β' ξένης γλώσσας στα δημόσια σχολεία, γεγονός που θα έχει τραγικές συνέπειες τόσο για τους αδιόριστους όσο και για τους διορισμένους εκπαιδευτικούς γαλλικών - γερμανικών, καθώς σχεδιάζεται δραστική μείωση των εργαζομένων, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος των 15 χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Και απαιτεί: Μαζικούς διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών. Αμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη των διδακτικών ωρών της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας στην Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση.
"Ρ"24102012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog