..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Στοχευμένη πρόκληση στη Νάουσα!!!!!!!!!!



Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Νάουσας (17/10) γύρω στις 11 π.μ πριν το μεσημέρι είχαμε παρέλαση στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου από περίπου 30 μέλη του «Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή», (προερχόμενα όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, από διάφορες περιοχές) που φωνάζοντας συνθήματα κατά των πολιτικών, κατευθύνθηκαν με βήμα στον χώρο απέναντι από το Ηρώον, περιμένοντας την κατάθεση στεφάνων και από δικό τους εκπρόσωπο. Μάλιστα, μετά την κατάθεση ο εκπρόσωπος του λαϊκού συνδέσμου φώναξε δυνατά ‘αθάνατοι’, για να επαναλάβουν με μία φωνή οι ομοϊδεάτες του. Στη συνέχεια τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκαν στο πλακόστρωτο του πάρκου, όπου παρακολούθησαν την τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομή του Μακεδονομάχου Αντωνίου Μίγγα, και μετά το τέλος φωτογραφήθηκαν στο μνημείο.

Κατά την αποψή μας επρόκειτο για στοχευμένη πρόκληση. Ενώ απουσίαζαν αυτό το διάστημα π.χ από διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα, επίσκεψη Μέρκελ, παρέλαση Βέροιας κ.α, “επέλεξαν” να κάνουν εμφανή την οργανωμένη παρουσία τους (ως στρατιωτική μονάδα-σύγχρονα τάγματα εφόδου) στη Νάουσα. Μία πόλη “πρωταθλήτρια” της ανεργίας. Μια πόλη όπου υπάρχει ισχυρή δημοκρατική-αγωνιστική-αριστερή παράδοση. Μία πόλη όπου στις τελευταίες εκλογές όμως της έδωσε (κάνουμε λόγο για τον καλλικρατικό δήμο) μεγάλο ποσοστό. Γι’αυτό ακριβώς κάνουμε λόγο για “στοχευμένη πρόκληση” με πολλές στοχεύσεις. Η απομόνωση του νεοναζιστικού αυτού μορφώματος, η ιδεολογική-πολιτική αποκάλυψη του αντιδραστικού και βαθύτατα συστημικού ρόλου της, η πάλη του λαού μέσα από τους φορείς του για τα προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν είναι η καλύτερη απάντηση σε τέτοιες προκλήσεις...
Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νάουσας (Καρτσιούνης,Λακηνάνος) που σωστά επισημαίνει: “Θεωρούμε πρόκληση για το λαό της ηρωικής Νάουσας την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Η επίκληση της δημοκρατίας, και της εκλογής της Χρυσής Αυγής  στην Ελληνική Βουλή είναι υποκριτική”.
Η Αλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog