..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμέτωπες με με το λαό !!!!!!



Σαν ευκαιρία για την ενεργοποίηση των σχεδίων και των μηχανισμών που έχουν δημιουργηθεί στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσια των ΝΑΤΟικών κατευθύνσεων, με στόχο την εμπλοκή τους σε ρόλους εσωτερικής καταστολής, χρησιμοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τα προχτεσινά επεισόδια στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, όταν εξοργισμένοι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εισήλθαν στο χώρο και ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ, ενώ πάνω από 100 οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Συγκεκριμένα, από χτες ανατέθηκε η αποστολή της φρούρησης του Στρατοπέδου Παπάγου, του χώρου δηλαδή που βρίσκεται το υπουργείο Αμυνας στο Χολαργό, σε μια διμοιρία της Ζ' ΜΑΚ (Ειδικές Δυνάμεις), αποτελούμενη από 20 ειδικά εξοπλισμένους άνδρες. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για ενεργοποίηση της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που εδρεύει στη Νέα Σάντα Κιλκίς και έχει ειδική εκπαίδευση σε αποστολές εντός πόλεων.
Το πρόσχημα που προβάλλεται είναι πως η μονάδα αυτή θα αναλάβει την εκπαίδευση των στρατονόμων, ναυτονόμων και αερονόμων σε αποστολές καταστολής πλήθους. Πρόκειται για τη μονάδα που στις 4 Φλεβάρη 2011 πραγματοποίησε στην περιοχή του Κιλκίς τη γνωστή άσκηση καταστολής πλήθους «Καλλίμαχος», με τη χρήση τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων.
Για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, από πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αφήνουν να εννοηθεί πως πρόκειται για επίδειξη δύναμης και διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει θέμα χρήσης όπλων σε περίπτωση ανάλογων επεισοδίων, αφού υπάρχουν και «άλλα μέσα». Επίσης, δηλώνουν πως η φύλαξη του χώρου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, όπου βρίσκεται η έδρα και των Γενικών Επιτελείων, μπορεί να γίνει με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι Ενοπλες Δυνάμεις, σε περίπτωση που η Αστυνομία δε λειτουργήσει αποτρεπτικά στον εξωτερικό χώρο.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν γίνει σειρά ασκήσεων από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, τόσο για την καταστολή διαδηλώσεων όσο και για «αγώνα σε αστικό περιβάλλον».Αλλωστε, ένας τέτοιος προσανατολισμός είναι σαφής τόσο στο πλαίσιο του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, όσο και στο πλαίσιο της λεγόμενης «ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog