..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ : ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ



Nέα ορμή στη μετωπική επίθεση κατά του λαού επιδιώκει να δώσει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αξιοποιώντας την επίσκεψη της Α. Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη, η οποία γίνεται στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία προκειμένου να δώσει στήριξη και βοήθεια στην κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό, για να ανακάμψει η πλουτοκρατία.
Ηδη, ενόψει της επίσκεψης, το Μέγαρο Μαξίμου επιταχύνει τις προσπάθειες ώστε να «κλειδώσει» το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ μέσα στο Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνοντας όλα τα «συμπληρωματικά» μέτρα που συζητούνται την τελευταία βδομάδα με την τρόικα, θέλοντας να δώσει ένα επιπλέον δείγμα γραφής στους Ευρωπαίους δανειστές και εταίρους για την αποφασιστικότητά της να περάσει τα μέτρα «διά πυρός και σιδήρου».
Αυτό ήταν ουσιαστικά το νόημα της δήλωσης που έκανε χτες ο Αντ. Σαμαράς, βάζοντας στο στόχαστρο τους αγώνες των εργαζομένων και επιδεικνύοντας τη βούλησή του να επιβάλει «το νόμο και την τάξη». «Απατώνται όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι»,δήλωσε αναφερόμενος έμμεσα στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων, τους οποίους κατηγόρησε ότι «βάζουν και εμπόδια και ρίχνουν λάδι στη φωτιά», παρόλο που, όπως είπε,«γνωρίζουν τι θα πει και νόμος και δημοκρατία».
Προχωρώντας σε νέα επίδειξη πυγμής, υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια τόλμη και την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό αυτού του τόπου». Παράλληλα, έσπευσε να χαιρετίσει την επίσκεψη της Α. Μέρκελ, δηλώνοντας ότι πρόκειται για «πολύ θετική εξέλιξη» και διαβεβαίωσε ότι «θα την υποδεχθούμε όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης και μιας φίλης χώρας, όπως είναι η Γερμανία».

Αντιδραστικά ιδεολογήματα
Περισσότερο ξεκάθαρος ήταν σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ», στην οποία έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «η κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της απέναντι στην ΕΕ και ειδικά απέναντι στη Γερμανία».
Στην ίδια συνέντευξη αναπαράγει το αντιδραστικό ιδεολόγημα των «δύο άκρων» και της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, ταυτίζοντας τους αγώνες του λαού με τη δράση των φασιστικών - ναζιστικών συμμοριών. «Η κοινωνία στο σύνολό της κινδυνεύει από τους λαϊκιστές της άκρας Αριστεράς και από κάτι το οποίο δεν υπήρξε στη χώρα μας ποτέ πριν: Την άνοδο ενός ακροδεξιού - θα μπορούσε να πει κανείς φασιστικού - νεοναζιστικού κόμματος».
Από την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση δεν έκρυψε ότι η επίσκεψη της Α. Μέρκελ αποσκοπεί στο να δώσει ώθηση στη «μεταρρυθμιστική προσπάθεια» που καταβάλλει η συγκυβέρνηση, υλοποιώντας τα μέτρα που εξοντώνουν το λαό. Ο εκπρόσωπος Τύπου της καγκελαρίου εξέφρασε χτες την ικανοποίηση για την «πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια» που καταβάλλει η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των πιστωτών της και σημείωσε πως «υποστηρίζει» την προσπάθεια αυτή.
Ανακοινώνοντας την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, είπε ότι πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» και ότι το μήνυμα που θέλει να μεταδώσει η γερμανική κυβέρνηση είναι ότι«θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τη σταθεροποίηση στην Ευρωζώνη». Ο Αντ. Σαμαράς, μέσω της συνέντευξης στη γερμανική εφημερίδα, επαναβεβαίωσε εταίρους και δανειστές ότι «έχουμε ένα σχέδιο ρευστότητας, το οποίο τα βγάζει πέρα, χωρίς κούρεμα χρέους»,συμπληρώνοντας ότι «αυτό το οποίο χρειαζόμαστε είναι περισσότερος χρόνος για τη σταθεροποίηση του προϋπολογισμού, αλλά όχι απαραίτητα περισσότερα δάνεια βοήθειας».
Εξέφρασε, μάλιστα, την ετοιμότητα της κυβέρνησης να εκχωρήσει τα δικαιώματα εξόρυξης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Νότια Κρήτη και αλλού, αμέσως μόλις αυτά επιβεβαιωθούν! Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανεβάζει την αξία τους στα 300 δισ. ευρώ, σύμφωνα με «μετριοπαθείς εκτιμήσεις».

Κόκκινο χαλί στους επενδυτές
Αναφερόμενος στη «βοήθεια» από την ΕΚΤ, ο πρωθυπουργός επαναφέρει το αίτημά του για χαμηλότερα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η κεντρική ευρωτράπεζα, για «μετακύλιση» στην εξόφλησή τους και για ανακεφαλαιοποίηση στα πρότυπα της Ισπανίας, μέσω του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (EMS). Αμεσα ωστόσο η κυβέρνηση επιδιώκει την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 31,5 δισ. ευρώ, γιατί, όπως είπε ο Αντ. Σαμαράς, χωρίς τη δόση «η Ελλάδα αντέχει μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Μετά το ταμείο είναι άδειο»!
«Η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, θα ήταν μια καταστροφή», τονίζει, επαναλαμβάνοντας το γνωστό ψευτοδίλημμα, ενώ είπε ακόμα ότι «στρώνουμε κόκκινο χαλί στους επενδυτές», διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι η φορολόγηση του κεφαλαίου σε καμιά περίπτωση δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης, καθώς«μπορεί στην πράξη να είναι αντιπαραγωγικό (...) Θέλουμε να προσελκύσουμε και όχι να διώξουμε επενδυτικό κεφάλαιο».

                                      ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Tώρα γενικός ξεσηκωμός! Τα νέα βάρβαρα μέτρα και οι εκβιασμοί ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου να μην περάσουν. Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια, με απεργίες, με κάθε τρόπο πριν από όλα στους τόπους δουλειάς.
ΟΧΙ στα ψέματα, στα εκβιαστικά διλήμματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζόμενους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ τους μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα κέρδη τους.
Τέρμα στο παραμύθι των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι "εμείς δεν θέλουμε, μας τα επιβάλλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα". Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, Ευρωπαϊκή Ενωση, ΔΝΤ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν τη ζωή και το μέλλον μας. Ολοι στους δρόμους με σύνθημα: Κλέφτες, ληστές υποκριτές, είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές.
Εως εδώ με τις αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς να θίξουν την ιδιοκτησία και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών θα τους πείσουν να δείξουν μεγαλύτερη συμπόνια για τους εργαζόμενους θα κάνουν τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης πιο φιλολαϊκή. Αγώνας με λαϊκή ενότητα, για να απαλλαγούμε από το ζυγό των μονοπωλίων και της ΕΕ.
Με ταξική ενότητα και λαϊκή συμμαχία απαιτούμε:
-- Να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
-- Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
-- Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ολοι στον αγώνα - όλοι στη μάχη».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog