..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΜΜΕ : Η αστική προπαγάνδα !!!!!!!

 

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» δημοσίευσε άρθρο του Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το οποίο - όπως σημειωνόταν άλλωστε στην εφημερίδα - βασίστηκε σε αποσπάσματα άρθρου που γράφτηκε στο θεωρητικό περιοδικό Marxistische Blαtter του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Στο άρθρο γινόταν μια ανασκόπηση της στρατηγικής του ΚΚΕ, υπό το φως της πείρας από τις διεθνείς σχέσεις του Κόμματος και τη διαπάλη που αναπτύσσεται στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που η αρχική δημοσίευση του άρθρου έγινε στο περιοδικό του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτήν την αυταπόδεικτη πραγματικότητα, το (ηλεκτρονικό) «Βήμα» της αστικής προπαγάνδας, την παρουσίασε σε δημοσίευμά του τη Δευτέρα με τον πηχυαίο τίτλο «Το νέο ιδεολογικό μανιφέστο του ΚΚΕ» (!), πασπαλισμένο με σενάρια για αλλαγή ηγεσίας στο ΚΚΕ. Υπονοώντας ότι η στρατηγική του ΚΚΕ αλλάζει, υπό το βάρος της εκλογικής συρρίκνωσης του Κόμματος, το «Βήμα» γράφει ότι «το κείμενο αυτό είναι ένα νέο ιδεολογικό μανιφέστο (...) καθώς το κόμμα βρίσκεται στα χαμηλότερα ποσοστά του μετά τη μεταπολίτευση, έχουν αρχίσει οι προσπάθειες ενοποίησης του χώρου γύρω από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ανεβάζει τα ποσοστά του». Η προσπάθεια του «Βήματος» να παρουσιάσει την επιθυμία του (άρα την επιθυμία της αστικής τάξης) για πραγματικότητα, βγάζει μάτι. Θα ήθελαν το ΚΚΕ να εγκαταλείψει την επαναστατική του στρατηγική, να γίνει ένα κόμμα της διαχείρισης, να πάψει να αποτελεί σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα για τις επιστημονικές του επεξεργασίες, τη δράση του στο εργατικό λαϊκό κίνημα, τη συμβολή του σε κάθε μικρή και μεγάλη κατάκτηση του λαού. Θα ήθελαν ένα ΚΚΕ της αστικής διαχείρισης, όπως τόσα άλλα «αριστερά» και «κομμουνιστικά» κόμματα για να κάνουν ευκολότερα τη δουλειά τους. Ολοι αυτοί θα μείνουν με την όρεξη. Με οδηγό στη δράση του τις συλλογικά διαμορφωμένες επεξεργασίες και αποφάσεις, το ΚΚΕ θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο φανατισμό να δουλεύει για να ανατρέψει ο λαός την εξουσία των μονοπωλίων. Οσοι προσπαθούν με επιθέσεις, προπαγάνδα και κατασκευασμένα δημοσιεύματα να το ξεστρατίσουν, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να φάνε (ξανά) τα μούτρα τους.
"Ρ" 23102012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog