..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012



Σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, τραπεζικών καταθέσεων, ακόμη και αυτοκινήτων, προχωρά το δημόσιο, στην προσπάθεια να μειώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που έφτασαν τον Οκτώβριο, τα 53,4 δις ευρώ. Το μέτρο θα ισχύσει για όσους χρωστούν πάνω από 300 ευρώ.
Η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων χρεών (έχουν αυξηθεί κατά 10 δις ευρώ εντός του 2012) έχει θορυβήσει την τρόικα και το οικονομικό επιτελείο. Θα πρέπει να σημειωθεί πως για χρέη μεγάλου ύψους προβλέπεται και κατάσχεση ακινήτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου από τους 1,9 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου οι 1,8 χρωστούν ποσά κάτω των 10.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά λίγο πάνω από 1,8 δις ευρώ. Επίσης “στόχο” αποτελούν και 108.000 φορολογούμενοι που οφείλουν ποσά από 10.001 έως και 100.000 ευρώ και συνολικά 3 δις ευρώ. Από την άλλη είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψουν άμεσα έσοδα από τους 23 χιλιάδες φορολογούμενους με ποσά οφειλής άνω των 100.000 ευρώ ο καθένας. Κι αυτό γιατί σε αυτή την κατηγορία περιέχονται δεκάδες εταιρείες χωρίς δραστηριότητα αλλά και φυσικά πρόσωπα με χρέη που ελέω προσαυξήσεων έχουν φθάσει σε ιλιγγιώδη ύψη (δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ).
Το μέτρο της κατάσχεσης «απαιτήσεων εις χείρας τρίτων», δηλαδή κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων ενεργοποιείται για όσους χρωστούν στο Δημόσιο ποσά από 300 ευρώ ενώ το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις έχει οριστεί στα 1.000 ευρώ. (δηλαδή στους λογαριασμούς μισθοδοσίας και καταβολής συντάξεων θα πρέπει μετά την κατάσχεση να απομένουν 1.000 ευρώ).
αν. "ΑΛΗΘΕΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog