..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο ΠΟΙΗΤΗΣ !!!!!!!!!!


Το Σάββατο ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προέβη σε μια κίνηση που μόνο όποιος είναι αρχιΠΑΣΟΚος θα μπορούσε να διαπράξει:
Προσπάθησε να «ντύσει» και να «αποδώσει» την πολιτική που εφάρμοσε ο ίδιος και συνεχίζει να εφαρμόζει το κόμμα του, την πολιτική των Μνημονίων και των ΔΝΤ,
με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου!!!
*
«Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου από τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο», γράφει ο Ρίτσος στο «Καπνισμένο τσουκάλι»,
και με αυτά τα λόγια επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του ο ...Παπανδρέου στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ!
*
Αλλά, προφανώς, ο Ρίτσος το «σμίξιμο» κάπως αλλιώς το εννοούσε απ' ό,τι ο Παπανδρέου.
Ο Ρίτσος, προφανώς, δεν εννοούσε ως «σμίξιμο» των ανθρώπων το στρίμωγμά τους στις ουρές της ανεργίας, όπως αυτές που προκάλεσε η πολιτική του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ρίτσος, προφανώς, δεν εννοούσε ως «σμίξιμο» των ανθρώπων το συνωστισμό τους στις ουρές των συσσιτίων, όπως αυτές που προκάλεσε η πολιτική του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ρίτσος, προφανώς, δεν εννοούσε ως «σμίξιμο» των ανθρώπων το τσουβάλιασμά τους κατά εκατομμύρια στα έγκατα της χρεοκοπίας, της πτώχευσης και του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως αυτά που προκάλεσε η πολιτική του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ......ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ.....ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ !!!!!!!!!!!!!
*
Και κάτι ακόμα προφανέστερο:
Το τι εννοούσε και το τι υπηρέτησε ο ποιητής με τη ζωή και το έργο του δεν έχει κανένα
- μα κανένα - νόημα
να το εξηγήσει κανείς ούτε στους Παπανδρέου ούτε στους Βενιζέλους του ΠΑΣΟΚ, ούτε και στους κάθε λογής μικρόνοες και ανερυθρίαστους που νομίζουν, οι καημένοι, ότι μπορούν να καπηλευτούν τον Ρίτσο...

Ν.Μπογιοπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog